Del
 | Nyhed

Praktikpladscentre vil løse opgaven

Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler- Bestyrelserne (DE-B), så naturligvis helst, at alle elever på erhvervsuddannelserne kom i praktik i en virksomhed, men virkeligheden er en anden disse år.

- Optimalt set skal alle elever på erhvervsuddannelserne i praktik i en virksomhed. Men som konjunkturerne er, er det desværre ikke muligt. Derfor er løsningen på praktikpladsmanglen skolepraktik, og fra den 1. september bliver det på et af landets nye praktikpladscentre, siger Ib Haahr.

Eleverne vil modtage undervisning af meget høj faglig kvalitet i praktikpladscentrene kombineret med delpraktikker i virksomheder, hvor det er muligt.
- Og det er en løsning, DE-B er meget tilfredse med, når arbejdsmarkedet nu ikke kan levere tilstrækkeligt med ordinære praktikpladser, siger Ib Haahr.

Ib Haahr understreger ligeledes, at det er utrolig vigtigt, at de unge har tillid til erhvervsuddannelsessystemet og fortsat vælger de erhvervsrettede faglige uddannelser.

- Alle fremskrivninger viser jo, at vi får stor mangel på faglært arbejdskraft allerede om ganske få år, og ønsker vi at fastholde produktionen og skabe vækst i Danmark, er det afgørende, at vores unge fortsat vælger de faglige uddannelser, også selv om der her og nu er mangel på de ordinære praktikpladser, - og det kan de trygt gøre, siger Ib Haahr.

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne ser i øvrigt frem til regeringens reformudspil for erhvervsuddannelsesområdet til efteråret og forventer, at det vil medføre, at de unge igen ser erhvervsuddannelserne som et attraktivt uddannelsesvalg.

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man rette henvendelse til Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 2024 5054.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K