Del
 | Pressemeddelelse

Praktikpladssituation kræver markant handling

Danske Erhvervsskoler-Lederne er positive over for regeringens erhvervsuddannelsesudvalgs udspil, især i forhold til anbefalingerne omkring praktikpladscentre og afskaffelse af karenstiden.

Men der er stadig brug for grundlæggende ændringer i erhvervsuddannelsessystemet, hvis man vil løse praktikpladsudfordringen, mener Danske Erhvervsskoler-Lederne.

– Ønsker man en reel løsning på praktikpladsproblematikken, skal der tages fat om nældens rod, nemlig ved selve strukturen på erhvervsuddannelserne, siger Peter Amstrup formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne.

Konkret foreslår Danske Erhvervsskoler-Lederne, at der på de tekniske erhvervsuddannelser indføres et basis/introduktionsforløb for de unge, som ikke er afklarede. Her vil skolen kunne hjælpe den unge med at vælge en uddannelse, hvor den unge har en god chance for at få faglig succes og en praktikplads.

– Mens vi venter på anden fase af erhvervsuddannelsesudvalgets arbejde, hvor de har lovet at kigge på strukturen i uddannelserne, må vi igen give Børne - og Undervisningsminister Christine Antorini ret i at: ”…  der er ingen tvivl om, at flere praktikpladser kræver et langt sejt træk for både offentlige og private virksomheder..”.
– Vi må blot håbe, at vores unge er tålmodige. Og det kan man jo godt tvivle lidt på, siger Peter Amstrup.

 

 

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, er man velkommen til at ringe til Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne på mobil:  21 48 81 07, alternativt til kommunikationsmedarbejder Ingrid Behrndt Andersen på 2020 7291.  


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K