Del
 | Pressemeddelelse

Profilgymnasier kan bruges positivt

Regeringens forslag om flere profilgymnasier er en god idé, fordi profiler kan tiltrække særligt interesserede og motiverede elever, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne.

Elever, der har en særlig interesse for robotteknologi, globalisering, medier eller musik, skal have bedre muligheder for at vælge gymnasium ud fra de kriterier. Det mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne (DEG-L) og hilser derfor regeringens forslag for etableringen af flere profilgymnasier velkomment. Profilgymnasierne vil ifølge forslaget kunne vælge 25 pct. af eleverne på baggrund af gymnasiets profil.

”Vi har brug for topmotiverede og målrettede elever, der kan og vil gennemføre deres gymnasiale uddannelse, og derfor er det en rigtig god ide, hvis gymnasierne fremover i højere grad får mulighed for at lancere en særlig profil, som eleverne kan vælge gymnasium efter, uanset hvor de bor i landet. Det ligger i fin forlængelse af vores profiler på hhx og htx, som eleverne aktivt tilvælger på grund af interesse for fag og profil,” mener René van Laer, formand for DEG-L’s gymnasieudvalg.

Han deler ikke Danske Gymnasiers bekymring om, at de meget søgte gymnasier blot vil bruge profilen til at udvælge de elever, der har de højeste karakterer.

”Det handler vel om at opstille nogle klare kriterier for, hvad man må udvælge eleverne på baggrund af. Og dernæst må vi have tillid til hinanden som gymnasier og stole på, at hvis et gymnasium vælger at profilere sig på robotteknologi eller medier, så vil det være elevens interesse for dette, gymnasierne vil udvælge dem på grundlag af,” tilføjer René van Laer.

Regeringen lægger også op til en bedre fordeling af eleverne, så de lokale fordelingsudvalg også tager hensyn til fordelingen mellem elever med dansk og udenlandsk herkomst. Det bakker DEG-L ligesom Danske Gymnasier op om.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K