Del
 | Pressemeddelelse

Skills Stafetten tiltrækker rekordmange folkeskoleelever

9. klasser fra hele landet har frem mod i dag kæmpet mod hinanden i praktiske opgaver for at få en plads ved Skills Stafet-finalen, og mere end 10.000 elever har dermed via konkurrencen fået kendskab til erhvervsuddannelserne. DM i Skills har udviklet sig til at være langt mere et ”blot” et danmarksmesterskab for landet dygtigste unge håndværkere. DM i Skills er nu også levendegjort branding af erhvervsuddannelserne på højt plan.

- DM i Skills har fået en stor og stigende effekt i forhold til at rekrutterer elever til erhvervsuddannelserne. Ingen besøgende kan undgå at blive bjergtaget af de unge konkurrencedeltageres høje faglighed og engagement. Og det vækker lyst til selv at lære. I disse dage tiltrækker DM i Aalborg et tusindtal af folkeskoleelever, deres forældre, lærere og mange andre, og alle får et indblik i, hvad erhvervsuddannelserne har at tilbyde. - Og det er håndværk på højeste niveau, siger Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne.

Betina Pedersen fra Silkeborg er en af de mange mødre, der besøger DM i Skills:
-Jeg er mor til en dreng i 8. klasse. Jeg er selv grafiker og kender til de mest almindelige erhvervsuddannelser. Men i dag har jeg fundet ud af, at der findes alle mulige forgreninger og linjer, jeg ikke kendte til. Så der er nok af muligheder, når vi skal finde den rette hylde for ham.

I Danske Erhvervsskoler- Bestyrelserne er man også meget tilfredse med, at det er lykkedes at få politisk og folkelig accept af, at erhvervsuddannelserne er helt centrale ungdomsuddannelser.

-Der er kommet en accept af, at Danmark ikke kun skal være et videnssamfund. Vi skal kombinere teoretisk viden, produktion og dygtige håndværkere. Set i det lys, og så kort tid før udspillet til en ny erhvervsskolereform bliver meldt ud, er vi meget stolte af, at statsministeren prioriterer en halv dag i sin travle kalender på et besøg hos os. Det understreger, at regeringens top er enig med os i behovet for større tilgang til vore uddannelser, siger Ib Haahr.


Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man rette henvendelse til Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 2024 5054.

Fakta om DM i Skills 2014: Op mod 280 elever fra 48 forskellige erhvervsuddannelser deltager i disse dag i DM i Skills i Ålborg, der afholdes for fjerde gang i år. Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbnede danmarksmesterskabet, og undervisningsminister Christine Antorini vil lørdag overrække statuetterene til de glade danmarksmestre. DM i Skills forventer langt over 30.000 besøgende i løbet af de tre dage mesterskabet kører.

Læs mere på www.skillsdenmark.dk hvor der også ligger nye fotos fra mesterkabet til download.,


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K