Del
 | Nyhed

Skoleledere forarges over markedsføring af drukrejser i skolernes navn

Op til flere forskellige rejseselskaber bruger Facebook til at markedsføre både skiture og Prag-rejser for unge studerende, ved at bruge skolenavne som overskrift og dermed give indtrykket af, at skolerne er medarrangører. Det tager ungdomsuddannelserne stærkt afstand fra.

I disse dage lægger unge elever fra landets uddannelsesinstitutioner de sidste planer for skiferier og drukrejser til blandt andet Prag i uge 7 og 8. Men via grupper på Facebook lover rejseselskaberne de unge på landets erhvervsskoler, gymnasier og VUC’er billige drukrejser til bl.a. Prag, hvor arrangørerne fremstiller det som skolerejser – dette er dog langt fra tilfældet.

Rejsearrangørerne forsikrer samtidigt de unge elever om, at det er helt ok at være under 18 år idet: "det er en tur for hele skolen, kan alle deltage så længe de går på gymnasiet, handelsskolen, teknisk skole eller lign. uddannelse", som det skrives på Facebook.

Med blandt andet skolenavne anvendt som overskrift og udvalgte elever som rejserepræsentanter, er det svært at gennemskue, hvem det præcis er, der står bag selve rejsen.

"Det er fuldstændigt uacceptabelt og amoralsk, at rejsearrangører bruger skolernes navne til at markedsføre drukrejser for unge studerende – og især unge under 18 år - der kan få den opfattelse, at det er trygt og sikkert at tage af sted på ferie, når nu det er skolen, der står bag", udtaler Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.

På arrangørernes facebooksider forsikres de unge om, at der er hyret danske sygeplejersker, danske dørmænd og sikkerhedsteams med ambulanceerfaring så de unge uden bekymring kan drikke sig sanseløst berusede. 

"Det er ikke kun misvisende markedsføring, at arrangørerne fremstiller sig som om, at det er skolerne, der står bag rejsen. Det er også moralsk forkasteligt, at opfordre til rene drukrejser der som vi desværre var vidne til sidste år, kan ende uhyre galt", mener Hans Jørgen Hansen, formand for Lederforeningen for VUC.

Sidste år i uge 7 kunne man i medierne opleve unge mennesker komme ud for blandt andet hærværk og knivstik i Prag, hvor det under samme dække som værende en skolerejse, også udviklede sig til en drukrejse for unge mennesker uden nogen som helst garanti for deres sikkerhed.

"Det er vigtigt for lederforeningerne at sige højt og tydeligt, at denne slags rejser arrangeret af diverse rejseselskaber med druk og fest som hovedformål ikke er en del af skolernes planlægning, og selvom vi ikke skal blande os i, hvad eleverne laver i deres ferie, skal skolens navn i hvert fald ikke misbruges til at markedsføre drukrejser", siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

 

  

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K