Del
 | Pressemeddelelse

Smedevirksomhed fra Sorø er Årets Læreplads 2019

Poul W. Jensens Eftf blev i dag kåret som Årets Læreplads 2019 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Kåringen fandt sted på Nationalmuseet i København, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets læreplads-statuetten. Klejnsmedelærling Mark Tronborg havde indstillet sin læreplads, som er et smede- og maskinværksted i Sorø med 30 ansatte. Siden 2008 har Peter Hansen og Ole Kristensen stået bag virksomheden. Mark Tronborg tager sine skoleperioder på ZBC i Slagelse.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, DEG, havde udvalgt Poul W. Jensens Eftf. blandt 24 indstillinger fra erhvervsskoler over hele landet. DEG fremhæver i sin begrundelse for valget af Poul W. Jensens Eftf., ”at der tydeligvis er tale om en stærkt faglig læreplads, som giver Mark en god uddannelse og bakker op om både lærling og hans skoleforløb.”

Og Mark Tronborg beskriver værkstedet, som den bedste læreplads, ”fordi den rent fagligt er enestående. De laver ALT, så man bliver virkelig dygtig – måske ikke specialist, men får en virkelig god grundviden” og tilføjer ”fra dag 1 er jeg blevet lært op på en måde, der tillader fejl, men eliminerer dem løbende, så en fejl først er en fejl, hvis den gentages”.

 

De to øvrige nominerede til Årets Læreplads var restaurant Abstrakt i Hirtshals og VILA i Skanderborg, og fik begge en flot 2. plads. Ligesom Årets Læreplads fik de også statuette og diplom.

Restaurant Abstrakt var indstillet af kokkeelev Lukas Grøntved, og han tager sine skoleperioder på EUC Nord. DEG’s priskomité fremhæver, ”at en ung elev har mødt det optimale match med en læreplads, som lægger stor vægt på at give eleven et stort ansvar og samtidig tage sig godt af medarbejderne og dermed går mod strømmen i en branche, som mange andre steder er præget af et barsk og håndfast arbejdsmiljø.”

Tøjkæden VILA, som er del af Bestseller-koncernen, var indstillet af salgselev Kathrine Berg Kjærgaard, som tager sine skoleperioder på Viden Djurs. DEG fremhæver, ”at VILA tydeligvis lægger et stort arbejde i at planlægge og gennemføre et seriøst og fagligt stærkt uddannelsesforløb og samtidig viser deres elever tillid og giver dem ansvar, så de føler sig udfordrede og vokser med opgaverne.”

I alt 24 erhvervsskoler havde indstillet en kandidat til Årets Læreplads, og de havde tilsammen modtaget 394 indstillinger fra elever og lærlinge, der ville prise deres læreplads.

Download billeder af både vindere og de to nominerede her:

Poul W. Jensens Eftf. https://aaretslaereplads.dk/fileadmin/7._Aarets_Laereplads/vindere_2019/M1006939_web.jpg

Billedtekst: Fv. Virksomhedskonsulent Keld Jensenius, ZBC, indehavere Peter Hansen og Ole Kristensen, klejnsmedelærling Mark Tronborg, alle Poul W. Jensens Eftf. og uddannelseschef Michael Bang Dyrehave, ZBC.

Restaurant Abstrakt https://aaretslaereplads.dk/fileadmin/7._Aarets_Laereplads/vindere_2019/M1006964_web.jpg

Billedtekst: Fv. Direktør Neil Jacobsen, EUC Nord, indehavere Simon Emil Sciøtt Kristensen, Camilla Sciøtt, kokkeelev Lukas Grøntved, alle restaurant Abstrakt, og uddannelseschef Dennis Mølgaard Kindberg, EUC Nord.

VILA (Bestseller) https://aaretslaereplads.dk/fileadmin/7._Aarets_Laereplads/vindere_2019/M1006973_web.jpg

Billedtekst: Fv. Elevansvarlig Per Bomholt, salgselev Kathrine Berg Kjærgaard, salgsansvarlig Josephine Schorling, alle VILA/Bestseller, og underviser Pia Grønvang Stilling, Viden Djurs.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K