Del
 | Pressemeddelelse

Vinderne af DM i Teknologi og Erhvervscase kåret

Fire hhx-elever fra Frederikshavn Handelsskole vandt finalen i DM i erhvervscase med at kombinere social ansvarlighed og præmier i butikskæden Normal. DM i teknologi blev vundet af htx-elever fra Ringkøbing-Skjern, med hundemad af insekter. Kåringen var arrangeret af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv på Børsen i dag.

Det blev kvindernes dag på podiet ved DM i Teknologi og Erhvervscase. Både det vindende hhx-hold og htx-hold bestod af fire kvinder. Ved DM i teknologi var det overordnede tema bæredygtighed og som et bidrag til at reducere CO2-udledningen fra kødindustrien havde Louise Vestergaard Jensen, Lizette Midtiby, Sabrina Birkedahl Viuf Jensen og Amanda Bonde Jacobsen erstattet oksekød og svinekød i hundemad med insekter.

Dommerne fremhævede ”det høje engagement, drive og evne til at præsentere” hos alle fem htx-finalister, mens vinderne blev fremhævet for at have leveret det produkt med det største bæredygtige potentiale. 

Hhx-eleverne var fra Frederikshavn Handelsskole og havde kombineret virksomhedens ønske om at tiltrække kunder og vise social ansvarlighed på samme tid. Så Cecilie Høgh Andersen, Line Bødker Larsen, Emily Kim Hvas Olesen og Sofie Frahm Jacobsen foreslog Normal, at de skulle tilknytte en særlig app, hvor kunderne i julemåneden kunne give et bidrag til Julemær-kefonden og på samme tid vinde præmier i form af varer fra Normal. 
Dommerne kaldte det en ”super sympatisk idé” og Normals direktør Torben Mouritzen, som var med i dommerpanelet, gav udtryk for, at han ville fortsætte dialogen med de fire Frede-rikshavn-elever.

I DM i teknologi blev htx-eleverne fra ZBC nr. 2 med et planlægningssystem til offentlig transport, som blev udnævnt som det ”teknisk mest gennemarbejdede og højeste niveau og spirende ingeniører. Nr. 3 blev Erhvervsskolen Nordsjælland med en potteplanteholder desig-net til at mindske pladsmangel.
I DM i erhvervscase blev hhx-eleverne fra Mercantec nr. 2 med en prisrobot til Normals butik-ker og nr. 3 blev eleverne fra Hillerød Handelsgymnasium med en Normal-automat til statio-nerne.

Download fotos: 
Hhx-vinderne 2018 (fotograf Tore Behrndt)
Htx-vinderne 2018  (fotograf Tore Behrndt)

Begge vinderhold sammen med undervisningsminister Merete Riisager (fotograf Carsten Lundager)

 

For yderligere information kontakt Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, tlf. 20 20 72 91
 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K