Del
 | Pressemeddelelse

Vinderne kåret ved DM i Teknologi og Erhvervscase

Tre htx-elever fra Next-Uddannelse i København vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en ph-indikator i mælkekartoner. Vinderen af årets DM i Erhvervscase blev fire elever fra Niels Brock i København. De kom med en innovativ løsning på udfordringen omkring sæsonudsving for Hansens Flødeis.

Ph-indikator i mælkekarton

Vinderne af DM i Teknologi for elever fra det tekniske gymnasium blev tre elever fra Next-Uddannelse i København. Oline Nyegaard Grothen, Toke Nørremølle Heegaard og Mette Marie Larsen, vandt med deres ph-indikator i en mælkekarton, hvilken dommerne var meget begejstrede for.

- Opgaven er løst formidabelt. I har arbejdet viden baseret og sandsynliggjort, at jeres indikator reelt kan forebygge madspild både i detailsektoren og i private hjem, sagde dommerformand Lene Weldum, der er direktør i Bankdata, i sin begrundelsen for valget af vinderholdet.

Strategiforslag til Hansens Flødeis

Eleverne fra handelsgymnasiet dystede i erhvervscase med Hansens Flødeis som omdrejningspunkt. Her vandt holdet fra Niels Brock: Daniel Kaae Plambek, Joakim Valente Larsen, Magnus Grønbæk Jensen og Oliver Black Jones. Dommerformand Tore Nederland, der er sortimentschef i Føtex, sagde i sin begrundelse for valget af vinderne:

- I har adresseret den største udfordring for Hansens Flødeis, som er sæsonudsving. I havde en meget flot og gennemarbejdet case og en kanon god ide til et helt nyt produkt.

Imponerede dommere

Dommerpanelerne bestod af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på hhx og htx. Erhvervslivets dommere var imponerede over det høje faglige niveau.

 - Det er svært ikke at være optimist, når man ser de her projekter, siger uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Claus Rosenkrands Olsen og fortsætter:

- Jeg håber, at de talentfulde unge her vil inspirere endnu flere til at vælge en hhx eller en htx. Vi ved, at unge, der har en hhx eller htx kommer hurtigere i gang med en videregåede uddannelse, bliver hurtigere færdiguddannede, oftere får privat ansættelse og tjener mere. Der er altså alle mulige grunde til at vælge hhx eller htx.

Andenpladsen i teknologi-konkurrencen gik til Rybners i Esbjerg. På tredjepladsen kom Selandia i Slagelse.

I erhvervscase-konkurrencen gik anden- og tredjepladsen til henholdsvis Frederikshavn Handelsskole og til Slotshaven, EUC Nordvestsjælland i Holbæk.

Se billeder af vinderne i htx her, fotograf Michael Kunov.

Se billederne af vinderne af hhx her, fotograf Michael Kunov.

For yderligere information kontakt Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier tlf. 20 20 72 91.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K