Del
 | Pressemeddelelse

Vinderne kåret ved DM i Teknologi og Erhvervscase

Fire htx-elever fra Rybners i Esbjerg vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en hæve-sænke skraldespand. Vinderne af årets DM i Erhvervscase blev tre hhx-elever fra Handelsgymnasiet Aalborg, der havde udtænkt en innovativ app for Sportmaster med bl.a. webshop og resale-platform.


En robot, der kan hente medicin til ældre. Et aktivitetsskab, hvor du gratis kan låne sportsudstyr. En tøjkollektion til gamere. Og en ny resale-platform til salg af brugt sportstøj. Det var blot nogle af de man-ge nyskabende idéer, der blev præsenteret af unge hhx- og htx-elever, der i dag konkurrerede ved DM i Teknologi og Erhvervscase på Børsen i København.

Hæve-sænke skraldespand tog guld

I teknologi blev det Mads Michaelsen, Casper Jepsen, Rebecca Hyldgaard og Emilie Nielsen fra htx på Rybners i Esbjerg, der løb med sejren. De fire unge har udviklet den app-styrede hæve-sænkeskraldespand ETC, der har som formål at mindske rygskader blandt rengøringspersonale. De unge fik af dommerne ros for at have adresseret et stort samfundsmæssigt problem for en overset gruppe. De fire htx-elever er stolte over sejren og planlægger at gå videre med idéen.

-Nu vil vi prøve at kontakte rengøringsselskabet ISS, der har stort fokus på ergonomi for at se, om de vil være med til at videreudvikle vores idé. Det er virkelig fedt, at vi kommer ud og mærker virkeligheden og får kontakt med erhvervslivet på den her måde, siger Rebecca Hyldgaard.

Innovativ app kom på podiet

For hhx-holdene var SPORTMASTER den erhvervscase, de skulle tage udgangspunkt i. Og guldet gik til Anders Winther Albrechtsen, Rasmus-Emil Herum og Benjamin Bailey, der går på hhx på Handelsgymna-siet Aalborg. Drengene har udviklet appen ”My Sportsmaster”, der indeholder en webshop, en second hand channel, et spil, hvor kunder kan vinde rabatpoint og en ID-funktion, hvor man kan indtaste stør-relser og ønsker og modtage målrettede tilbud. Sejren blev af dommerne begrundet med, at appen var både innovativ og økonomisk bæredygtig.

- Nu har vi arbejdet så hårdt på det, så selvfølgelig var det perfekt at vinde, siger Benjamin Bailey. Tæt løb Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv, som i fællesskab arrangerer DM i Tekno-logi og Erhvervscase for at udfordre eleverne inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Også i år imponerede de unge med deres talent og engagement, og der var tæt løb.

- Jeg havde selv lejlighed til at gå rundt ved standende og høre og se, hvad de unge finalister har opfun-det. Man kan kun blive imponeret, siger uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Claus Rosenkrands Olsen.

Andenpladsen i teknologikonkurrencen gik til to elever fra HTX Skjern, der havde udviklet en silicone-ring, der kan forhindre skeer i at glide ned i gryden. To elever fra htx på Esnord i Hillerød tog tredjeplad-sen med et digitalt vejskilt, der kan give besked om andre bilister i blinde vinkler. I erhvervscase fik tre elever fra IBC Aabenraa andenpladsen med deres bud på et digitalt prøverum ved hjælp af 3D scanning. Og tre elever fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse kom på tredjepladsen med deres tøjkollek-tion til gamere.

Download foto af vinderne her
Fra venstre ses: Undervisningsminister Merete Riisager, de tre hhxdrenge fra Aalborg Handelsskole, de fire unge htx-vindere fra Rybners i Esbjerg, Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier og Claus Rosen-krands, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv.

Fotograf: Carsten Lundager

Se flere fotos fra finaledagen på Børsen her

For yderligere information kontakt Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, tlf. 20 20 72 91


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K