Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev september 2013

 

 

 
 
 
 

Urimelige taxameterforskelle

Regeringens forslag til finanslov har endnu engang ikke bare fastholdt, men skærpet taxameterforskellene på de forskellige gymnasiale uddannelser – og det uden nogen fornuftig forklaring. I 2013-priser koster det i dag i runde tal 205.000 kroner at uddanne en HHX-student, 263.000 kroner at uddanne en HTX-student og 250.000 kroner at uddanne en STX-student.
I finanslovforslaget lægges der op til, at HHX skal spare 33 millioner kroner svarende 1300 kroner pr. årselev, HTX skal spare 24 millioner, hvad der svarer til 1800 kroner pr. årselev, mens STX kun skal spare 96 millioner, hvilket svarer til 1160 kroner pr. årselev. Derudover skal HHX og HTX spare betydelig mere på indkøb og ambitiøs It projektet på fællestaksterne end STX. Det er helt urimeligt og ikke mindst uforklarligt.
Med de nye overenskomster i OK13 og ophævelsen af arbejdstidsaftalerne, er STX ikke længere bundet af forhold, der tidligere har været brugt til at forklare forskellene mellem taksterne på de gymnasiale uddannelser. Så hvorfor man ønsker at skærpe forskellene er helt ubegribeligt.

Konsekvensen er, at vi nu ikke alene ser frem regeringens forslag til reform af erhvervsuddannelserne – vi ser også frem til den længe lovede reform af taxametersystemet.
Læs mere om konsekvenserne af forslaget til finanslov 2014 i nyhedsbrevet.

/Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne.

 

 

Finanslovsudspillet skuffer

Beregninger fra Danske Erhvervsskoler viser, at skolerne samlet set skal spare omkring 2 mia. kr. frem til 2017. Netto bliver dette omkring 1 mia. kr., når reserven på 980 mio. kr. er trukket fra. 


Beregningerne ligger her i en PDF.

Et mere detaljeret/teknisk notat findes her

Læs Danske Erhvervsskolers pressemeddelelser i forbindelse med FFL 14 her

 

 

DE-L har udarbejdet et forslag til reform af erhvervsuddannelserne

DE-L har lanceret et forslag til reform af erhvervsuddannelserne. Den indeholder forslag om udvikling af bedre ungdomsmiljø og uddannelsesgaranti  - samt en  ny model for erhvervsuddannelserne med basisår, studieretning og professionsforløb.


Læs reformudspillet her

 

 

Fakta og myter om DE-L's reformudspil

DE-L reformforslag er blevet godt modtaget, men siden er der opstået en række myter, som DE-L gerne vil afmontere.


Læs fakta og myter

 

 

Hjælp os til at gøre nyhedsbrevet endnu bedre

DE-B's elektroniske nyhedsbrev er nu udkommet 7 gange, og tiden er inde til at gøre status og få mere viden om, hvad I læsere synes om det.

Besvar venligst nedenstående læserundersøgelse – og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bog og Idé på 250 kroner.  Så kan vi i redaktionen blive klogere på, hvad I som læsere gerne vil læse mere om -  eller mindre. På forhånd tak.


Deltag i læserundersøgelsen her

 

 

Bliv nomineret til Årets Bestyrelse

Dagens Dagsorden samler på indstillinger til kåringen af Årets Offentlige Bestyrelse 2013.
Fristen for indstillingerne er 15. september.


Læs mere

 

 

Hjælp os med at gøre nyhedsbrevet endnu bedre

Vi har brug for din mening, når udvikler nyhedsbrevet.


Deltag i læserundersøgelsen her

 

 

Webforum om bestyrelsesarbejde

Få inspiration og spændende tilbud om udvikling af bestyrelsesarbejdet i offentlige bestyrelser.


Læs mere

 

 

 
 
 

Arrangementer

Årets Offentlige Bestyrelseskonference

Konferencen "Small is Beautiful, Big is Powerful” om fusioner og samarbejde i offentlige virksomheder er nu åben for tilmelding.

3. oktober afholdes Årets Offentlige Bestyrelseskonference. Konferencen sætter fokus på de samarbejder og fusioner, der skaber fremtidens institutionsstruktur. Konferencen er fra kl. 9.00 til kl. 16.00 i loungerne på Brøndby Stadion.

Det er Dagens Dagsorden, der afholder konferencen. Læs mere

 

 

Generalforsamling og Årsmøde 2014

Sæt kryds i kalenderen. Datoen for GF og årsmøde bliver den 29.-30. april 2014. Arrangementet afholdes i Aalborg. Nærmere info følger.

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev