Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev oktober 2013

 

 

 
 
 
 

Vi påvirker reformarbejdet

Så kom reformudspillet endelig, og der er flere gode elementer i det fx basisforløbet for eleverne fra 9.- og 10. klasse og øget udbredelse af EUX til langt flere erhvervsuddannelser. Men der er også dele, vi er mindre begejstrede for. På det netop overståede direktørmøde havde vi en frugtbar diskussion af, hvilke dele af reformudspillet DE-L skulle prioritere at påvirke.
Resultatet blev, at DE-L nu arbejder særligt på at påvirke og ændre følgende fem områder af udspillet: Vi vil gerne afskaffe den korte studentervej til de merkantile erhvervsuddannelser; vi ønsker, man lægger de planlagte EUD 10. klasser på erhvervsskolerne; at den merkantile EUX model bliver udbredt til de tekniske uddannelser; at man forlænger den fagspecifikke grundforløbsmodel, og at man fjerner kvoterne.
Alle skoler vil snarest modtage uddybende notater om arbejdet i forhold til de fem indsatsområder.

/Peter Amstrup,
formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne 

 

 

Status på reformarbejdet

Regeringen kom med sit udspil til en EUD-reform i begyndelsen af oktober. Reformen indeholder en række gode forslag som fx basisforløbet for eleverne fra 9.- og 10. klasse og øget udbredelse af EUX til langt flere erhvervsuddannelser. Der er dog også dele af reformen DE-L helst havde været foruden.Siden reformen blev offentliggjort har DE-L arbejdet intenst på at analysere, dels hvilke konsekvenser den foreslåede reform vil få, dels at finde frem til konsensus omkring, hvilke områder DE-L skal prioritere at opnå indflydelse på.På direktørmødet blev direktørkredsen enige om fem indsatsområder, som DE-L nu vil søge at få indflydelse på.


Læs mere om de fem indsatsområder her.

Alle skoler vil i løbet af næste uge modtage uddybende materialer om arbejdet.

 

 

Livlig debat på direktørmødet

EUD-reform, forslag til finanslov 2014, branding, AMU, tilsyn og kontanthjælpsreform. Direktørerne kom vidt omkring og var meget åbenhjertige og diskussionslystne, da de var samlet i København til direktørmøde den 8.-9. oktober. Det altoverskyggende tema blev regeringens netop offentliggjorte EUD-reformudspil.


Læs mere

 

 

Konference om kontanthjælpsreformen

Torsdag den 21. november 2013 inviterer Danske Erhvervsskoler - Lederne og -Bestyrelserne til konference om den nye kontanthjælpsreform, hvor der bl.a. er indlæg ved beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Konferencen skal ruste skolerne til at håndtere rammerne i den nye reform, der træder i kraft 1. januar 2014. Invitation er tidligere sendt til alle skoler.


Læs mere

 

 

Tilbud om efteruddannelse i pædagogisk ledelse

Professionshøjskolen Metropol har i samarbejde med Danske Erhvervsskoler, Danske SOSU-skoler og CBS udviklet et tilbud om efteruddannelse i pædagogisk ledelse.


Læs mere

 

 

Notat om OK13 fra HR-udvalget

HR-udvalget har udarbejdet et notat om en række forhold i forbindelse med implementeringen af OK13.


Læs mere

 

 

DE-B sætter spot på vores eget ansvar

Med indsatsen ”Vær en brik i uddannelsen” sætter Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne fokus på erhvervsskolesektorens ansvar for selv at bruge uddannelserne. Formand Ib Haahr opfordrer sektoren til at kigge indad og overveje, om der er steder, hvor vi selv kan gøre det bedre. Det handler fx om ansættelse af elever.


Læs mere

 

 

 

Danske Erhvervsskoler har indgået samarbejde med erhvervsguider

Danske Erhvervsskoler har indgået samarbejde med Erhvervsguiderne. Erhvervsguiderne tilbyder mentorordninger til unge.


Læs mere

 

 

DK-USA programmet for erhvervsuddannelserne videreføres med ny bevilling

Bevilling fra Undervisningsministeriet sikrer, at der fortsat er tilskud til at sende EUD-elever på studie- og praktikophold i USA. Og nu bliver der også tilskud til gæstelærerophold.


 

 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

Kommende arrangementer

7. november – kl. 13.-16. Kursus om de kommende arbejdstidsregler på LC- og CO10-området i København. Kurset retter sig mod mellemledere. Afholdes hos KTS, Carl Jacobsens Vej 25 Valby. Invitation er udsendt. Tilmeldingsfrist fredag den 1. november 2013 hos VUC.


18. november – kl. 13.-16. Kursus om de kommende arbejdstidsregler på LC- og CO10-området i Odense. Kurset retter sig mod mellemledere. Afholdes hos Social- og Sundhedsskolen Fyn, Vestre Stationsvej 8-10, Odense C. Invitation er udsendt. Tilmeldingsfrist fredag den 1. november 2013.


 

20. november Erhvervsskolernes Iværksætteraften.


 

20.-21. november – Administrations- og Økonomichef konference, Kursuscenter Brogaarden, Strib, Middelfart. Tilmelding er afsluttet.


 

21. november  - Konference om kontanthjælpsreformen, Scandic, København.

Læs mere om konferencen her


Januar 2013 – Kursus om de kommende arbejdstidsregler på LC- og CO10-området i Århus. Kurset retter sig mod mellemledere. Tilmelding fremsendes senere.

Der afholdes konference for arbejdsmiljøledere, og andre interesserede, den 5.-6. februar 2014 i Middelfart. Info om tilmelding følger.

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev