Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev december 2013

 
 
 
 

Finansloven ligestiller ikke gymnasieuddannelserne

Finanslov 2014 er som bekendt faldet på plads, men desværre uden de ønskede ændringer der skal til for at ligestille gymnasieuddannelserne. Det er rigtig ærgerligt.

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne har gentagne gange gjort opmærksom på, at vi ønsker en økonomisk udligning af taxametrene på gymnasieuddannelserne. Begrundelsen for ulighederne i gymnasiernes taxametre har altid være forskellene i lærernes arbejdstidsaftaler. Men dette års overenskomstaftale har afskaffet de forskelle, så forventningen var, at vi også fik ensartede taxametre på gymnasieuddannelserne. Det fik vi desværre ikke. Det ser tværtimod ud til at forskellene i taxametrene øges.

Det er altid et problem at få økonomisk politik og politiske hensigter til at matche. Det lykkedes så heller ikke denne gang.

/Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne. 

 

 

Finanslov 2014

De præcise konsekvenser af finanslov 2014 tager længere tid at beregne end forventet. Derfor har vi desværre ikke mulighed for at bringe dem i denne udgave af nyhedsbrevet. Vi forventer at sende nyt ud om finansloven senere på ugen. Informationen vil også ligge på vores hjemmeside.

 

 

Iværksætteraftenen varede en hel uge på CELF

 

 

Fokus på iværksætteri og innovation

Emma, Astrid og Astrid fra 2.V HTX på CELF var tre ud af mange engagerede og forventningsfulde elever, der skulle vise deres innovations-projekter frem i uge 47. CELF i Nykøbing Falster var en af de erhvervsskoler der havde taget imod DE-B's opfordring om at sætte fokus på  iværksætteri og innovation i forbindelse med Danmarks Vækst- og Iværksætteruge


Læs mere

 

 

Ministerbesøg til DM i Skills 2014

Over 250 deltagere er udtaget til DM i Skills 2014, der finder sted i Gigantium i Aalborg den 23.-25. januar. Deltagerne har kvalificeret sig hen over året via skolemesterskaber og regionale mesterskaber. SkillsDenmark forventer mere end 30.000 besøgende – heriblandt kommer statsminister Helle Thorning-Schmidt og undervisningsminister Christine Antorini. I alt 48 fag er med – 29 som konkurrencefag, resten som demonstrationsfag. 


Læs programmet

 

 

Du er den bedste...

De danske mødre med børn i 9. klasse er målgruppen for en Go Card-kampagne, Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne har iværksat i december. Med budskabet Du er den bedste, hvis du hjælper dit barn med at vælge den rigtige uddannelse, sætter DE-B fokus på, hvor vigtigt det er at tænke bredt og undersøge alle muligheder, når man skal rådgive sit barn i uddannelsesvalget. Budskabet bliver også sendt ud via forældreintra med hjælp og opbakning fra UU Danmark. 

 

 

Konference om kontanthjælpsreformen

 

 

"Lettere sagt end gjort"

"Jeg ved godt, det er lettere sagt end gjort, men det er en rigtig god reform", sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen på kontanthjælpskonferencen i november. Op mod 150 skolefolk var samlet for at få input til at ruste skolerne til at håndtere rammerne i den nye reform, der træder i kraft 1. januar.


Læs mere

 

 

Webforum om bestyrelsesarbejde

Få inspiration og spændende tilbud om udvikling af bestyrelsesarbejdet i offentlige bestyrelser.


Læs mere

 

 

Generalforsamling og Årsmøde 2014

Generalforsamling og årsmøde bliver den 29.-30. april 2014. Arrangementet afholdes i Aalborg. Nærmere info følger.

 

 

Nye krav til ligestilling i bestyrelserne

Folketinget har i 2012 vedtaget et lovforslag, der har til formål at skabe en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder i institutionernes og virksomhedernes ledelse. De nye regler trådte i kraft den 1. april 2013 og gælder også for erhvervsskolernes bestyrelser.


Læs mere

 

 

 
 
 

Arrangementer

DM i Skills

Husk DM i Skills den 23.-25. januar i Aalborg.

Læs mere

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev