Del
 | Nyhed

Hvordan skaffer vi flere praktikpladser?

Videnscenter

På EUC-Vest er der blevet oprettet et virksomhedscenter, der står for det opsøgende salgsarbejde. Konsulenterne har både elever og kurser med i tasken, når de besøger virksomheder. Virksomhedscenteret består af 5 ”branchekonsulenter”, med særlig indsigt i branchens udfordringer og udviklingsperspektiver.

Konsulenterne holder regelmæssigt møde med EUD- og AMU- lærerne og udveksler viden om udfordringer og nyheder og i tæt samarbejde med dem planlægges de særlige indsatser i forhold til en given branche. 

Det er vigtigt at konsulenterne løbende har kontakt til ”de gamle” virksomheder i branchen. Ved en særlig indsats går man så målrettet efter ny virksomheder dvs de ”ikke godkendte” og de virksomheder der ikke har elever eller er kendte i efteruddannelsesafdelingerne . Til dette er der dedikeret én konsulent samt et telemarketingsbureau til at booke alle møder. Disse virksomheder får også tilbud om fyraftensmøder så de i mindre grupper kan møde skolen, lærerne og ledelsen.

Når en virksomhed er blevet godkendt og måske har fået en elev sættes ”anden bølge” ind, hvor faglærerne har dialogen med virksomheden, medens eleven er på skolen og i praktikperioderne og/eller en AMU faglærer, hvis der også er behov for efteruddannelse i virksomheden. 


Ønsker du at vide mere kontakt venligst EUC-Vest v. Anette Fuglkjær afk@remove-this.eucvest.dk


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K