Del
 | Pressemeddelelse

Unge sprang ud som smarte forretningsfolk og kreative opfindere

Murere kan slippe for mange ryglidelser med en ny murstenslift. Og Peter Larsen Kaffe vil opnå vækst ved at satse på salg af instant coffee til discountbutikker eller måske eksport at hele bønner til Norge.

Sådan kan fremtiden se ud, hvis landets HHX og HTX-elever får lov til at bestemme. De sprudlede af forretningsplaner og opfinderidéer, da de den 28. august dystede til de regionale konkurrencer i erhvervscase og teknologi, som blev afholdt i henholdsvis Skive, Svendborg og Slagelse.

"Dagen har været præget af en rigtig god stemning og af nogle meget engagerede elever. Vi kan se, de synes, det er sjovt at få lov til at vise, hvad de kan," siger Lars Halberg, som sidder i gymnasieudvalget under Danske Erhvervsskoler – Lederne.

Det er gymnasieudvalget, som har sat fyr under konkurrencen i erhvervscase for Handelsgymnasiets og teknologi for Teknisk Gymnasiums elever.

Til de regionale konkurrencer skulle HHX-eleverne præsentere virksomhedsanalyse og forslag til markedsførings- og forretningsplan for en konkret virksomhed – nemlig Peter Larsen Kaffe. De havde fundet blazere og høje hæle frem, og imponerede dommerne med smarte powerpoints og selvsikre fremlæggelser af nytænkende forretningsidéer.

De glade regionale vindere i HHX-konkurrencen blev:

Region 1, Skive: Esben Søndergaard Pedersen, Gry Thomsen og Sebastian Barrit fra Mercantec, Viborg.

Region 2, Svendborg: Martin Gaardhøj Christiansen, Frederik Emil Larsen og Chris Kleis Rasmussen fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

Region 3, Slagelse: Michelle Vigand Hegner, Lykke Bruun-Andersen, Jawad Ahmad Zahid og Isidora Gagovic fra Handelsgymnasiet Niels Brock.

 

HTX-eleverne havde fundet deres indre Georg Gearløs frem og blæste dommerne omkuld med alt fra justerbare platforme til kasseekspedienter, der sikrer, at de både kan sidde og stå i den rette højde i forhold til varebåndet, over hjælpeaggregater til sengeredning og IT-programmer, der sikrer at du bruger din tid på arbejde i stedet for Facebook til de føromtalte murstenslifte, der formindsker ryglidelser for murere.

De glade regionale vindere i HTX-konkurrencen blev:

Region 1, Skive: Benjamin Brix, David Karlsen og Tobias Kallehauge fra Tradium, Randers – med en dobbeltdispenser til sæbe og afspritning.

Region 2, Svendborg: Jakob Arngaard, Jacob Callesen, Silas Andersen og Tabita Helle fra EUC Vest – med et hjælpeaggregat til sengeredning på hospitaler.

Region 3, Slagelse: Alexander Andersen fra Slotshaven Teknisk Gymnasium – med en murstenslift til murere.

De seks vindere går nu videre til Danmarksmesterskaberne i erhvervscase og teknologi, som afholdes på Tietgenskolen i Odense den 25. september. Og at konkurrencen bliver skarp, er der vist ingen tvivl om.

"Jeg forventer et endnu højere niveau til DM, og det bliver sjovt at se, hvad der er af andre idéer. Jeg tager det som en udfordring," siger Alexander Andersen fra Slotshaven Teknisk Gymnasium.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K