Del
 | Pressemeddelelse

Reformen sikrer flere dygtige faglærte

Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne er meget tilfredse med den nye aftale, der er indgået for erhvervsuddannelsesområdet. Aftalen sikrer flere afgørende indsatser.

- Vi er meget tilfredse med, at reformen lægger op til at løfte kvaliteten på de faglige uddannelser. Et højere fagligt niveau vil være med til at tiltrække flere elever til erhvervsuddannelserne. Og dygtige faglærte er altafgørende for en positiv udvikling på arbejdsmarkedet, siger Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne.

Reformudspillet sikrer også uddannelsesgaranti på en lang række erhvervsuddannelser.

- Løftet om uddannelsesgarantien vil ligeledes være med til at tiltrække flere elever. Det er meget positivt i en tid, hvor vi kan dokumentere, at vi inden for nær fremtid kommer til at mangle faglærte i tusindvis, siger Ib Haahr.

Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne ser frem til implementeringen af den nye aftale, og håber reformen vil bidrage til en re-branding af hele erhvervsuddannelsesområdet.

- Jeg tror, at reformen vil ændre danskernes syn på erhvervsuddannelserne. Fremadrettet vil langt flere forældre end i dag råde deres poder til at vælge en faglært uddannelse som et attraktivt førstevalg, når der skal vælge ungdomsuddannelse. Det vil Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne i hvert fald arbejde aktivt for, siger Ib Haahr. 

 

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man rette henvendelse til Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 2024 5054.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K