Del
 | Pressemeddelelse

Ny digital portal sætter efteruddannelsen i Danmark på standby


Portalen gik i luften den 4. januar 2010 med det formål at give virksomheder, der vil tilmelde medarbejdere til AMU-kurser, og private kursister en nem og smidig adgang til de mange kursustilbud. Det er desværre ikke sket. I øjeblikket modtager erhvervsskolerne meldinger om at mange virksomheder helt opgiver at tilmelde sig efteruddannelseskurser digitalt. Flere skoler melder, at de kun modtager 4 ud af 100 tilmeldinger via det nye system. Det betyder at erhvervsskolerne bruger væsentligt flere ressourcer på kursusadministration end før den digitale portal blev indført.

Erhvervsskoler og virksomheder er pålagt at bruge systemet ved lov, men her lidt over en måned efter lanceringen virker portalen stadig ikke efter hensigten. Der er dels problemer med selve systemet, dels er mange virksomheder slet ikke gearet til at bruge systemet endnu.

Det er beklageligt, at systemet ikke har været testet tilstrækkeligt hos slutbrugerne og kursusadministratorer. Ligesom det er utilfredsstillende, at der ikke har været en implementeringsperiode af portalen. Danske Erhvervsskoler – Lederne er ligeledes utilfredse med, at det alligevel er blevet pålagt skolerne at gennemføre omfattende besparelser på deres kursusadministration fra den 1. januar 2010.

"Efteruddannelse er helt afgørende i en krisetid så hverken danske virksomheder eller erhvervsskoler kan leve med at systemet ikke virker. Derfor anbefaler vi også, at Undervisningsministeriet erkender, at der er behov for en implementeringsfase, hvor fejlene i systemet kan blive rettet og hvor virksomhederne kan lære at bruge det. Når det er på plads kan skolerne selvfølgelig fortage de planlagte besparelser men ikke før", siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler - Lederne.

"Efteruddannelse.dk er ikke det første it projekt, der ikke er kørt efter drejebogen og det er borgere og virksomheder, der kommer til at betale for det. Danske Erhvervsskoler – Lederne er bekymret for de meget store besparelser, der er lagt op til næste år på baggrund af yderligere digitalisering på erhvervsskolerne. Hvis de projekter forløber på samme måde som digitaliseringen af kursusområdet, vil erhvervsskolerne stå med en udokumenteret besparelse på op til 100 millioner kr.", siger Lars Kunov, Danske Erhvervsskoler – Lederne.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K