Del
 | Nyhed

Ministre inviterede til dialog

Over 600 ledere, bestyrelsesmedlemmer fra erhvervsskolerne og mange uddannelsesinteressenter var i denne uge samlet i Aalborg i to dage til Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers årsmøde for at lytte, diskutere og netværke om ledelsesopgaven på erhvervsskolerne.

Temaet var ledelse i en forandringstid og ud over et hav af workshops med oplæg af ledere fra skolerne, forskere og andre eksperter havde både innovationsminister Sophie Løhde og undervisningsminister Merete Riisager haft lyst til at komme til Aalborg. Begge ministre udtrykte stort ønske om fortsat dialog med erhvervsskolerne og deres repræsentanter.

Sophie Løhde så frem til samarbejdet med erhvervsskolerne bl.a. omkring arbejdet i den nye ledelseskommission.

”Vi har lagt vægt på, at kommissionen skulle have flest medlemmer med praktiske erfaringer, det vil sige hverdagens ledelseseksperter som jer. Derfor ønsker vi også en åben og inddragende proces med viden og indspil fra blandt andre Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier. Vi er optaget af, at udbyttet af kommissionen bliver konkret og kan bruges efterfølgende. Derfor skal det give mening for jer,” sagde Sophie Løhde blandt andet i sin tale på årsmødet.

Tilsvarende var Merete Riisager optaget af, at regeringen og erhvervsskolerne i fællesskab sætter sig i de unges sted, når flere unge skal finde det attraktivt at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse.

”Vi skal sammen søge at skabe den trygge ramme for de unge. De unge ønsker tryghed, og det får mange til at vælge gymnasiet. Derfor skal vi i fællesskab arbejde for, at de har samme opfattelse af erhvervsuddannelserne,” sagde Merete Riisager, der ikke afviste, at hun ville diskutere at give eleverne mere tid på grundforløbene: ”Jeg kan ikke love noget, men jeg synes, at vi skal have en dialog om mulighederne.”


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K