Del
 | Debatindlæg

Talenter har allerede gode muligheder

Bragt i Jyllands-Posten 22.2.2019

Af Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Folkeskolens ældste elever skal lige nu vælge ungdomsuddannelse, og de fleste har formentlig truffet beslutningen i samråd med deres forældre. Men til tvivlerne vil vi blot minde om, at en gymnasial uddannelse også kan tages på en erhvervsskole, nemlig hhx og htx, så hvorfor ikke vælge en af dem?

Regeringen lancerede for nylig en talentindsats for elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, men allerede nu er der gode muligheder for at dyrke sit talent inden for det tekniske og naturvidenskabelige eller økonomi, handel eller innovation. Profilerne på hhv. det tekniske og merkantile gymnasium giver eleverne chancen for at koncentrere sig og fordybe sig i fag, der interesserer dem.

Ofte følges ens interesse af, at det er noget, man er eller bliver god til. Det giver anledning til at få udfoldet et talent, som retter sig mod nogle af de fagområder, samfundet og virksomhederne efterspørger. Som forældre er vi først og fremmest optaget af, at vores børn vælger noget, de finder spændende og samtidig giver dem alle muligheder.

Både hhx og htx giver også adgang til de videregående uddannelser på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Så hvorfor ikke slå flere fluer med et smæk – kombinere interesse, spændende fag og at holde alle døre åbne?


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K