Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev august 2014

 
 
 
 

Gode takter i finanslovsforslaget

Sorømøde og lancering af forslag til finanslov 2015 minder mig om, at både skoler og politikere er i fuld gang med arbejdet oven på sommerferien.
Finanslovsforslaget indeholder positive takter for erhvervsskolerne. Særligt udspillet omkring VEU-midler og det sociale taxameter hilser vi velkommen. Det er glædeligt, at regeringen vil se på de sociale udfordringer på ungdomsuddannelserne og er villig til at omfordele uddannelsesområderne imellem.
På Sorømødet diskuterede vi campusmodeller både virtuelle og fysiske. Det var meget inspirerende, og DE-B vil i løbet af det kommende år se nærmere på de udfordringer og barrierer, der ligger i de forskellige campusmodeller.
Der er nok at tage fat på både for skoler, politikere og organisationer. Jeg ser frem til, at vi kommer i gang. 

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne. 

 

 

Forslag til Finanslov 2015

Finanslovsforslaget indeholder bl.a. forslag om at kickstarte VEU-aktiviteten.

Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne hilser overordnet set forslaget til finanslov for 2015 velkomment. Et af de positive elementer er forslaget om at tilføre VEU-området de første millioner af VEU-miliarden. Målet er, at det skal blive mere attraktivt for virksomhederne at sende deres medarbejdere på kursus, -og som følge deraf må det også forventes, at skolerne får større aktivitet på VEU-området.
Danske Erhvervsskoler følger finanslovsforhandlingerne tæt og vil søge størst mulig indflydelse, hvor det bliver muligt.


Læs mere

 

 

Mor-kampagnen ruller snart ud i landet

DE-B's Mor-kampagne er ved at være klar til start med foto-events i de fire største byer i uge 42.

I erkendelse af, at mødre til stadighed har stor indflydelse på unges valg af uddannelse, kører DE-B en ny og storstilet Mor-kampagne til oktober. Målet er, at få mødrenes øjne op for de mange spændende uddannelsesmuligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne. Kampagnen kører i uge 42 med events i gågaderne i Ålborg, Århus, Odense og København, samt på et lækkert website i stil med Alt for Damerne, flyers, bannerannoncer på facebook mm. 


Læs mere

 

 

Ny film om erhvervsuddannelserne

Region Hovedstaden har som optakt til DM i Skills lavet en flot film om erhvervsuddannelserne.


Se den her

 

 

Kurser for bestyrelsesmedlemmer

Der er stadig åbent for tilmeldinger til kursus for bestyrelsesmedlemmer.

Kurset vil give deltagerne et solidt fundament og grundlæggende viden om arbejdet som bestyrelsesmedlem ved en erhvervsskole.
Kurset afholdes: Torsdag den 18. september 2014 i Aarhus, Aarhus Social og Sundhedsskole, Olof Palmes Alle 35, 8200 Århus N og tirsdag den 23. september 2014 i København, på KTS, Sukkertoppen, Carl Jacobsens Vej 25, 2500 Valby (bemærk venligst at datoen i Kbh. er ændret ift. tidligere annonceret).


Læs mere om programmet og tilmelding her

 

 

Skills introdage

I hovedstadsregionen varmes der op til DM i Skills med en stor kampagne.

Kampagnen skal vise erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Hovedstadsregionen er nemlig det sted i Danmark, hvor færrest unge tager en erhvervsuddannelse, og det skal der laves om på.


Læs mere 

 

 

Årets Offentlige Bestyrelseskonference

Få ny viden og inspiration til bestyrelsens strategiplanlægning.

Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne og Pluss Leadership inviterer til Årets Offentlige bestyrelseskonference den 2. oktober.


Læs alt om konferencen her

 

 

Markedsgørelse af de studieadministrative systemer

Processen omkring markedsgørelse er i fuld gang.

UNI-C arbejder lige nu på at afklare, hvilke funktioner af EASY, der skal markedsgøres. Før det er afklaret, giver det ikke mening, hverken for skolerne eller potentielle leverandører, at begynde at spekulerer i konkrete systemer.


Læs mere

 

 

Ny projektleder i sekretariatet

Søren Aare Jensen, 37 år, er netop tiltrådt i sekretariatet som ny projektleder for DE-L's markedsgørelsesprojekt.

Søren kommer fra en stilling som projektleder hos forsikringsselskabet SOS-International, hvor han har arbejdet med digitalisering af arbejdsprocesser, uddannelsessystemer og udvikling.
- Projektet skal køre over to år, og målet er, at guide alle skoler igennem en vellykket markedsgørelsesproces, siger Søren Aare Jensen .
Søren er oprindeligt uddannet fra RUC.

 

 

Ny EUD-konsulent i sekretariatet

Bodil Hoier Nielsen er netop tiltrådt som ny EUD-konsulent i sekretariatet.

Bodil er 56 år og kommer fra en stilling som uddannelsespolitisk konsulent i HL. Tidligere var hun ansat som uddannelseskonsulent i Hotel- og Restaurantuddannelsernes sekretariat. Bodil er oprindeligt selv fagligt uddannet som tandplejer.  

 

 

Ny studentermedhjælper i sekretariatet

Mie Gradert Thomsen er startet som ny studentermedhjælper i sekretariatet.

Mie er 24 år og studerer KA Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Hun har tidligere været i praktik hos filmselskabet Barok Film og reklamebureauet Co+Høgh. Mie vil beskæftige sig med Danske Erhvervskolers hjemmeside, samt andre grafiske og audiovisuelle opgaver.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev