Del

Skills Introdage

I hovedstadsregionen varmes der op til DM i Skills med en stor kampagne, der skal få flere af regionens unge til at tage en erhvervsuddannelse.

I 2015 rykker DM i Skills til København. Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden og SkillsDenmark har i den forbindelse iværksat en stor kampagne for folkeskoleelever, der skal vise erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Hovedstadsregionen er nemlig det sted i Danmark, hvor færrest unge tager en erhvervsuddannelse. Kun 13 % af en ungdomsårgang vælger i dag erhvervsuddannelsesvejen efter folkeskolen.

Kampagnen foregår først og fremmest på Region Hovedstadens erhvervs- og SOSU-skoler, der på særlige introdage i løbet af august og september får besøg af 13.600 af regionens knap 20.000 8. klasseelever. På introdagene vil folkeskoleeleverne både få en generel introduktion til erhvervsuddannelser og opleve, hvad det vil sige at gå på skolen. De vil også møde 5 virtuelle rollemodeller, som vha. en app til smartphone træder ud af lærredet og fortæller om livet som elev på en erhvervsuddannelse. Sidst men ikke mindst bliver de indledende runder til den såkaldte Skills Stafet også afholdt på introdagene.

Skills Stafetten er en konkurrence for 8. klasseelever, hvor de unge i tremandshold dyster i praktiske opgaver inspireret af erhvervsuddannelsesfag. De bedste hold går videre til finalen, der afholdes under DM i Skills i Bella Center på Amager den 8. til 10. januar 2015. Her vil de møde hold fra 8. klasser fra resten af landet.


Erhvervsskolerne løber med sejren

Introdagene blev kickstartet på Rådhuspladsen i København den 14. august ved et stort event arrangeret af Teknisk Erhvervsskolecenter (TEC) og Københavns Tekniske Skole (KTS). Her blev der også afholdt Skills Stafet, men denne gang var det ikke kun folkeskoleelever, der dystede. Børne- og ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev (V), formanden for Region Hovedstadens erhvervs- og vækstudvalg, Lars Granhøj (S), direktør for TEC, Lone Hansen, direktør for KTS, Ole Heinager samt SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen ledte hvert deres hold, der ellers bestod af folkeskoleelever fra Brønshøj Skole.

Selvom det var erhvervsskolerne der løb afsted med sejren i dagens stafet (Ole Heinagers hold blev nr. 1 skarpt efterfulgt af Lone Hansens hold som nr. 2), var Pia Allerslev glad for arrangementet og i det hele taget for det udstillingsvindue som introdagene og DM i Skills er for de københavnske unge:

”Der er mange fordomme omkring, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse, og derfor vælger mange gymnasiet nærmest på autopilot. Vi har en opgave i at få anskueliggjort, at det er lige så fint at få et svendebrev som at få en studenterhue. Det gør vi bedst ved at invitere de unge indenfor, så de selv kan danne sig et indtryk af miljøet og mulighederne, inden de skal vælge ungdomsuddannelse”, udtaler borgmesteren i forbindelse med introdagene.

Det er meningen, at 8. klasseeleverne skal tage introdagene med hjem, både til klasseværelset og til middagsbordet. Derfor er der også udviklet materiale til de lærere, der skal forberede og ledsage eleverne på introdagene og til forældrene, der skal være med til at vejlede deres børn i, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge. Læs mere om Skills Introdage på Region Hovedstadens ungdomsuddannelsesportal www.genvej.nu.

 

 

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K