Del

Skift efter grundforløb er helt ok på Lemvig Gymnasium

På Lemvig Gymnasium er det fuldt ud legitimt at skifte studieretning eller endda uddannelse efter grundforløbet. Her er det vigtigste, at eleverne finder den rette uddannelsesvej.

Grundforløbet bliver på Lemvig Gymnasium betragtet som en periode, hvor eleverne snuser til den studieretning, de har valgt. Hvis valget viser sig at være forkert, så vælger de om, og det oplever ledelsen som al administrativt arbejde værd.

- Vi ser det kun som noget positivt, fordi det vigtigste er, at eleverne kommer på den rette hylde. Vi gør også meget ud af, at det er det faglige, de skal vælge efter. De skal vælge efter interesse, og efter hvilken videre uddannelse de ønsker, siger Kim Bisgaard, der er afdelingsleder for hhx på Lemvig Gymnasium.

Studieskift er nemmere

Lemvig Gymnasium rummer både hhx og stx. Siden uddannelserne fusionerede i 2013 er det blevet meget lettere for eleverne at skifte ikke bare studieretning, men også uddannelse – for eksempel fra stx til hhx. Det skyldes først og fremmest, at det sociale skifte er mindre omfattende.

- Det er helt klart blevet nemmere, efter at de to adresser nu er blevet til én. De unge oplever i højere grad uddannelserne som to ligeværdige uddannelser, og jeg vil tro, at eleverne også oplever det som problemfrit at skifte, fordi de stadig kan ses med de samme kammerater i frikvarterer og ved fællesarrangementer, lyder det fra hhx-lederen.

Delvis standardisering

Naturligvis er der markante og vigtige forskelle mellem hhx og stx. Alligevel er grundforløbet til en vis grad standardiseret. På både hhx og stx er en vigtig del af grundforløbet, at eleverne bliver introduceret for de overordnede studiemetoder. Matematik og samfundsfag er så vidt muligt standardiseret, og fagene på kultur- og sprogområdet forløber også fuldstændigt ens på de to uddannelser.

- Derudover skal eleverne selvfølgelig have en hhx-basis, der reelt gør dem i stand til at finde ud af, om det er noget for dem, og om de vil fortsætte, understreger Kim Bisgaard.

Grundforløbet afsluttes på begge uddannelser med prøver, og skolen har valgt at give hhx-eleverne et skriftligt bevis på deres resultater, fordi stx-eleverne får karakterne skrevet ind i deres eksamensbevis. På den måde er det ens på begge uddannelser.

Når det endelige studievalg skal træffes efter grundforløbet, gør Lemvig Gymnasium meget ud af at informere både forældre og elever om valgmuligheder. Først herefter vælger eleverne aktivt deres endelige studieretning.

- Vi er glade for grundforløbet, og jeg synes helt sikkert, at det skal bevares, slutter hhx-lederen fra Lemvig Gymnasium.

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K