Del

Drengene roser deres lærepladser

359 elever har indstillet deres læreplads i konkurrencen om at blive kåret som Årets Læreplads 2016. Af dem var 201 drenge, og 158 var piger. Drengene er altså flittigst til at rose og fremhæve fordelene ved netop deres læreplads.

Drengene er klart i overtal, når det kommer til at fremhæve deres lærepladser. Det overrasker måske, men afspejler blandt andet den virkelighed, at flere drenge end piger vælger en erhvervsuddannelse. 

- Mange erhvervsuddannelser appellerer traditionelt mere til drenge end piger, og da vi fx ikke repræsenterer alle SOSU-skolerne, som normalt har mange kvindelige elever, vil der typisk være flere drenge end piger der indstiller deres læreplads, siger Bodil Hoier, eud-konsulent i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Jyderne indstiller flest lærepladser

Dykker man lidt længere ned i tallene bag indstillingerne til Årets Læreplads 2016, ser det også ud som om, jyderne er gladere for deres lærepladser end sjællænderne. Der er i hvert fald flere jyder og fynboere end sjællændere, der indstiller deres lærepladser til konkurrencen.

På regionalt plan var Region Syd en klar vinder med 133 indstillinger. På andenpladsen kom Region Midtjylland med 130 indstillinger, derefter fulgte Region Nordjylland med 48, Region Hovedstaden med 26 og til sidst kom Region Sjælland med 22 indstillinger.

Mange fag er med

De 359 elever og lærlinge repræsenterer et bredt udsnit af de i alt mere end 100 forskellige fag på erhvervsuddannelserne. I alt 46 forskellige fag er repræsenteret blandt indstillingerne.

- Det illustrerer i høj grad mangfoldigheden i erhvervsuddannelsessystemet, at mere end 40 fag er repræsenteret. Det er vi meget tilfredse med, siger Dorte Skovgaard Wihre, der er pressechef i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og projektleder på Årets Læreplads.

Fakta om Årets læreplads:
Årets Læreplads blev uddelt første gang tilbage i 1999. Siden har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne hvert år hædret tre ud af de flere hundrede virksomheder, der hvert år indstilles til Årets Læreplads af deres elever og lærlinge. I år har 359 unge lærlinge og elever indstillet netop deres læreplads til prisen.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K