Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev marts 2016

 
 
 
 

Reformen skal nok skaffe flere eud-elever

De nye søgetal til eud-uddannelserne fra marts er ikke ligefrem prangende. Ifølge Undervisningsministeriets tal har 18,4 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse søgt ind på grundforløb 1. Sidste år var det 18,5 pct.

Det er stadig langt fra målet om, at 25 pct. skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, men jeg er fuld af fortrøstning. Reformen har endnu ikke fået lov til at vise sit potentiale. Kvalitetsløft, attraktive skolemiljøer og udsigten til god beskæftigelse skal nok tiltrække flere unge til vores uddannelser. Men de unge skal have lov til at opdage, at der er sket en markant ændring og et kvalitetsløft af vores uddannelser.
Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, og vi må lige give reformen lov til at virke. 

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne

Årsmøde og generalforsamling 2016

DE-B holder generalforsamling den 24. maj 2016. Vanen tro afholdes der Årsmøde sammen med DE-L umiddelbart efter generalforsamlingen.

Programmet for Danske Erhvervsskolers Årsmøde 2016 er netop sendt ud til alle bestyrelser, skoler og samarbejdspartnere. Vi glæder os til at byde alle velkomne den 24.-25. maj 2016, hvor Danske Erhvervsskoler sætter fokus på, hvorfor og ikke mindst hvordan Danske Erhvervsskolers medlemsskoler kan bidrage til at løse en række af de udfordringer, som Danmark står overfor.

Hør direktør for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov præsentere programmet og fortælle om baggrunden for årsmødets tema her 


Program og tilmelding

Gymnasiereform på vej

Regeringen ventes snarest at komme med et udspil til reform af gymnasiet.

Danske Erhvervsskoler – Lederne har udarbejdet deres forslag til et gymnasieudspil under titlen ”Gymnasiet skal strømlines og målrettes”. Det skabte debat i Altinget.


Læs mere

Kort og Godt om udbud

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne har udgivet en nye udgave i serien Kort og Godt, denne gang om udbudsrunden.

Udbudsrunden er en del af eud-reformen og i fuld gang. Skolernes nuværende godkendelser til at udbyde erhvervsuddannelser og være praktikcenter skal godkendes på ny. De nye udbud får virkning fra 1. august 2017. 


Læs mere

Startskuddet er gået til DM i Teknologi og Erhvervscase

Konkurrencen afholdes for femte gang, og dette års erhvervscase er virksomheden Hansens Flødeis.

Med udgangspunkt i Hansens Flødeis skal hhx-eleverne dyste om at blive landets bedste markedsstrateger og htx-eleverne om at blive landets bedste produktudviklere. Konkurrencen afspejler uddannelsernes tætte samspil med erhvervslivet. Mere end 80 hold er tilmeldt konkurrencen i år, hvilket er en fremgang på 10 hold i forhold til sidste år.


Læs mere

Folkemøde på Bornholm

Danske Erhvervsskoler er igen i år aktivt med på Folkemødet på Bornholm. Denne gang finder det sted fra den 16.-19. juni 2016 som vanligt i Allinge.

Danske Erhvervsskoler er p.t. involveret i syv forskellige debatter, men flere kan komme til.


Læs mere

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

24.-25. 05. 2016 | Årsmøde og generalforsamling 2016

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev