Del

Coop

Verdensmål hos COOP

Claus Ljungdahl, HR Direktør, COOP Danmark og bestyrelsesmedlem på Tietgen

I Coop arbejder vi for at skabe et mere bæredygtigt forbrug.
 

Vi har omtanke for de ressourcer, der går til produktion af varer og for vores eget forbrug af ressourcer i forretningen. Derfor har vi fx lanceret en emballagestrategi, der vil betyde at vores emballager i fremtiden i langt højere grad vil blive produceret af genanvendte materialer – fx genanvendt plast – og at de kan sorteres let, så de kan genanvendes igen. I har måske også set vores nye indkøbsposer – som er lavet på biobaseret plast, i stedet for traditionelle poser, der er oliebaserede.

Madspild er også et område, vi har stort fokus på. I vores butikker arbejder vi hele tiden på at få mere præcise varebestillinger, så vi får mindre spild, og vi samarbejder med app’en Too Good To Go for at få solgt varer tæt på udløbsdato, i stedet for at smide dem ud. Her til jul, donerer vi mad til organisationen Stop Spild Lokalt, fordi maden ikke kan holde sig, når vi har lukket i helligdagene.

Vi arbejder både med, hvad vi som forretning kan gøre, for at nedsætte belastningen på klima og miljø – og hvordan vi kan påvirke producenter i mere bæredygtig retning. Men information til kunder om bæredygtigt forbrug er også vigtigt for os – derfor har vi fx magasinet Samvirke, som handler om bæredygtigt forbrug og sundhed. Her får læsere både ny viden og gode råd, de kan omsætte til praksis. 

Hvis I vil bruge COOP som case i undervisningen på erhvervsskolen er her links til relevante materialer:

Link til COOP's hjemmeside om ansvarlighed

Link til COOP's ansvarlighedsrapport

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K