Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | august 2019

 
 
 
 

DEG’s indsatser er på plads

Vi har netop holdt fælles strategiseminar i DEG’s bestyrelser, og har besluttet os for fem hovedindsatser for foreningernes arbejde det kommende år.
De fem indsatser er:
- Rekruttering og fastholdelse på eud,
- Øget kendskab til de erhvervsgymnasiale uddannelser,
- Styrkelse af VEU,
- Institution – styring, struktur og økonomi samt ikke mindst
- Uddannelser i fremtiden.
Præcis hvordan arbejdet skal udmøntes inden for de forskellige områder er endnu ikke fastlagt, men der bliver helt sikkert mulighed for at byde ind med praksiserfaringer og holdninger ude fra skolerne. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet.

Ole Heinager
Formand for Danske erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne

 
 

Merkantil grundfortælling på vej

I foråret igangsatte DEG, sammen med erhvervsskoler med merkantile uddannelser, arbejdet med en grundfortælling.

Kommunikationsbureauet Advice har nu sammen med en projektgruppe formuleret en grundfortælling for handel- og kontoruddannelserne, som vil blive præsenteret den 9. september på Niels Brock.


Læs mere

Pride Week: Velbesøgt debatmøde på NEXT om retten til at være sig selv

Beskæftigelsesministeren deltog i august i et debatmøde om accept af kønsidentitet og seksualitet på erhvervsskoler. Debatmødet, der var arrangeret af DEG og FH, fandt sted i anledning af Pride Week.


Læs mere

Nye valgfag skal give elever i grundskolen mod på en erhvervsuddannelse

Fra det nye skoleår skal alle 7. klasses elever have minimum tre timers praktiske/musiske fag. DEG’s direktør håber, at de nye valgfag kan være med til at motivere flere til at gå i gang med en erhvervsuddannelse efter grundskolen.


Læs mere

DM i Teknologi og Erhvervscase varmer op til de regionale mesterskaber

53 hhx- og htx- hold fra hele landet er i fuld gang med forberedelserne til de regionale mesterskaber i DM i Teknologi og Erhvervscase

Den 3. september 2019 går de regionale mesterskaber løs på fire værtsskoler rundt om i landet. 53 topmotiverede hhx- og htx-hold skal konkurrere om, hvem der går videre til den eftertragtede DM-finalen hos Dansk Erhverv i Børssalen den 25. september. Ud over alle eleverne er et stort antal lærere involverede i mesterskaberne som dommere. Dansk Erhverv er tæt samarbejdspartener på mesterskaberne og stiller også med en række dommere fra det lokale erhvervsliv til de regionale mesterskaber. Foto ovenfor er fra finalen 2018. I år er det hotelkæden Brøchner Hotels, der er erhvervscase i hhx'ernes opgave.


Læs mere 

Årstemakonference for hhx- og htx-rektorer og ledere

Det er stadig muligt at tilmelde sig årstemakonferencen for rektorer og ledere for hhx og htx.

Årstemakonferencen er den 24.-25. september 2019 i København. Årets tema er elevtrivsel. Der er interessante oplæg og gode mulighed for at netværke. Sidste mulighed for tilmelding er tirsdag den 3. september.


Tilmelding og program 

Ny kampagne skal tiltrække flere voksenlærlinge

"Voksenlærling - Én ordning. To vindere"

Fagbevægelsen lancerer denne uge en storstilet ny kampagne, der sætter fokus på mulighederne for voksenlærlinge. Der er planlagt en lang række aktiviteter, film og kampagnematerialer.


Se kampagnesitet
Læs orienteringsbrev

Nye medarbejdere i sekretariatet

Der er ansat to nye konsulenter inden for områderne politik, kommunikation og presse, samt en barselvikar i administrationen

Thomas Bille Winkel og Sebastian Carstensen er begge ansat som politiske konsulenter pr. 1. august 2019. De skal primært arbejde med politik, kommunikation og presse. Mie Margaard Sørensen er ansat som kontorassistent og er barselsvikar for Camilla Kjær Mårtonsson.
Thomas har senest arbejdet som særlig rådgiver for Sophie Løhde. Sebastian er nyuddannet kandidat i kommunikation fra Aalborg Universitet. Mie har tidligere haft sin gang i sekretariatet som kontorelev. Vi glæder os alle til samarbejdet.


 

EEO søger nye rollemodeller til korps, der gør unge klogere på EUD

Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har brug for hjælp til at finde nye rollemodeller fra erhvervsuddannelserne. 


Læs mere

Fondsstøtte til kompetenceudvikling

Onsdag den 4. september åbner Den Statslige Kompetencefond for ansøgninger.

Den Statslige Kompetencefond støtter mange former for kompetenceudvikling. Det kan være et kursus, en hel uddannelse eller en anden aktivitet, der styrker kompetencer på arbejdspladsen.


Læs mere

Den Digitale Erhvervsskole 7.0

Årets konference sætter fokus på, hvordan erhvervsskoler kommer fra digitale intentioner til ny uddannelsespraksis. 

Konferencen holdes den 7. oktober 2019 i Odense Congres Center.


Læs mere

Konference om livslang læring

Der afholdes konference om ”Livslang læring i et arbejdsmarkedsperspektiv”. Målgruppen for konferencen er repræsentanter for voksenuddannelsessektoren.

Konferencen afholdes den 8. oktober i DGI-byen i København, og der er nu åbnet for tilmelding. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, der står for konferencen.


Tilmelding her
Se programmet her

DEG økonomichefkonference 2019

Årets økonomichefkonference afholdes den 30.-31. oktober i København.

DEG-L afholder økonomichefkonference den 30.-31. oktober, hvor der foruden oplæg og orienteringer fra Undervisningsministeriet vil være fokus på regeringens arbejde med eftersyn af taxameter- og tilskudssystemet.


Tilmelding og læs mere

Samtalehæfter om uddannelsesvalg

"Dit barns fremtid" har udviklet små samtalehæfter til forældre. De kan rekvireres mod betaling af porto.

Samtalehæfterne er udviklet i samarbejde med forskere og vejledere. Hæfterne skal bl.a. inspirere forældre til at kigge i retning af erhvervsuddannelserne. Ditbarnsfremtid afholder udgifter til udvikling og print af materialer. Skolerne skal selv betale porto. Hæfterne kan rekvireres (et begrænset antal) ved at skrive til: Kira Gilling Hansen på mail: kgh@remove-this.unord.dk


Dansk Trivselsforum 2019 - tør vi lytte til eleverne?

Der er stadigvæk ledige pladser på konferencen

Efter tre år med fyldt sal og fokus på elevtrivsel i grundskolen er turen nu kommet tilungdomsuddannelserne. På Dansk Trivselsforum 2019, vil man gribe fat i emner som fællesskaber, ungdomsmiljøer, relationer og elevindragelse på eud og eux.


Læs mere

Ungdommens Folkemøde i Valbyparken

Læringskonsulenterne spiller igen i år en aktiv rolle på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken i København den 5. og 6. september.

Læringskonsulenternes telt hedder demokratiteltet og ligger på plads nr. 29.


Læs mere om de enkelte workshops

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev