Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | august 2019

 
 
 
 

Vi trækker i arbejdstøjet

Sommeren er gået, og elever, undervisere, ledere, bestyrelser og Christiansborg er tilbage fra ferie og trukket i arbejdstøjet. Nu glæder vi os til at se valgløfterne konkret indfriet i finansloven for 2020, ikke mindst omprioriteringsbidraget. Men vi ser også frem til en taxameterreform og ikke mindst til samarbejdet med den nye minister. Det bliver særligt interessant at se, hvilke initiativer Pernille Rosenkranz-Theil vil sætte i værk for at nå 25 % og 30 % målsætningerne.
Her og nu er det vores nye elever, der er i fokus. De er fremtidens medarbejdere, og de skal alle udvikles og udfordres fagligt på vores skoler og i virksomhederne, så de kan blive så dygtige som overhovedet muligt og få spændende jobs og videre uddannelser.
Men det er ikke kun de unge, der skal uddannes. Vi har en kæmpeopgave foran os med at sikre og medvirke til, at vi får udviklet et toptunet ”voksen- efter- og videreuddannelsessystem, som langt flere voksne end i dag vil benytte. Vi skal i arbejdstøjet…

Kim Simonsen,
Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

DEG: Kursus i forhandling

DEG har netop afholdt det første kursus i forhandling.

Som led i DEG-B’s arbejde med professionel bestyrelsesadfærd, har DEG netop holdt det første kursus i forhandling. Formålet med forhandlingskurset er at give deltagerne en dags intensiv træning i forhandling, for at blive klædt på til de fremtidige løn- og ansættelsesforhandlinger med den øverste leder for uddannelsesinstitutionen i forbindelse med den nye cheflønaftale.


Læs mere

Merkantil grundfortælling på vej

I foråret igangsatte DEG, sammen med erhvervsskoler med merkantile uddannelser, arbejdet med en grundfortælling.

Kommunikationsbureauet Advice har nu sammen med en projektgruppe formuleret en grundfortælling for handel- og kontoruddannelserne, som vil blive præsenteret den 9. september på Niels Brock.


Læs mere

Nye valgfag skal give elever i grundskolen mod på en erhvervsuddannelse

Fra det nye skoleår skal alle 7. klasses elever have minimum tre timers praktiske/musiske fag. DEG’s direktør håber, at de nye valgfag kan være med til at motivere flere til at gå i gang med en erhvervsuddannelse efter grundskolen.


Læs mere

DM i Teknologi og Erhvervscase varmer op til de regionale mesterskaber

53 hhx- og htx- hold fra hele landet er i fuld gang med forberedelserne til de regionale mesterskaber i DM i Teknologi og Erhvervscase

Den 3. september 2019 går de regionale mesterskaber løs på fire værtsskoler rundt om i landet. 53 topmotiverede hhx- og htx-hold skal konkurrere om, hvem der går videre til den eftertragtede DM-finalen hos Dansk Erhverv i Børssalen den 25. september. Ud over alle eleverne er et stort antal lærere involverede i mesterskaberne som dommere. Dansk Erhverv er tæt samarbejdspartener på mesterskaberne og stiller også med en række dommere fra det lokale erhvervsliv til de regionale mesterskaber. Foto ovenfor er fra finalen 2018. I år er det hotelkæden Brøchner Hotels, der er erhvervscase i hhx'ernes opgave.


Læs mere 

Ny kampagne skal tiltrække flere voksenlærlinge

"Voksenlærling - Én ordning. To vindere"

Fagbevægelsen lancerer denne uge en storstilet ny kampagne, der sætter fokus på mulighederne for voksenlærlinge. Der er planlagt en lang række aktiviteter, film og kampagnematerialer.


Se kampagnesitet
Læs orienteringsbrev

Hvem skal modtage Årets Offentlige Bestyrelsespris 2019?

Kender du en bestyrels, der gør det ekstraordinært godt?

På Årets Offentlige Bestyrelseskonference den 7. november 2019 kåres Årets Offentlige Bestyrelse 2019. Vi søger nu kandidater til prisen.
Kender du en bestyrelse, som gør et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde til inspiration for andre bestyrelser, så send dit nomineringsforslag.


Tilmelding til konferencen
Indstil en bestyrelse
 
Tidligere års vindere er:
2012 – Aarhus Vand
2013 – NRGI, Tradium og Ringkøbing-Skjern Museum (dette år blev prisen tildelt inden for hver at hovedkategorierne for offentlige bestyrelser: Forsyning/infrastruktur, uddannelse og kultur)
2014 – Holbæk Forsyning og Niels Brock
2015 – Esbjerg Gymnasium
2016 – TEC København
2017 – Skanderborg Forsyning
2018 – Aalborg Symfoniorkester
 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev