Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | november 2019

 
 
 
 

Enhedsgymnasium nej tak

Lige som julefreden var ved at sænke sig, offentliggjorde Danske Gymnasier (DG) deres nye strategi - blandt andet om fremtidens enhedsgymnasium. Strategien indeholder et paradoks, som vi i DEG finder uforeneligt: DG fremhæver i deres nye enhedsgymnasium, at de særlige profiler på hhx, htx og stx bør styrkes - samtidig pointeres det, at det skal ske under ”fælles og stærke almendannende kulturbærende værdier” - vi undres og tager afstand fra at gøre hhx og htx til studieretninger under stx, men samarbejder fortsat gerne på lige vilkår - men læs selv DG’s nye strategi.
Fra egne rækker har vi netop haft et vellykket besøg af Pernille Rosenkrantz-Theil på DEG-L’s seneste bestyrelsesmøde. Vi havde en konstruktiv dialog og ser frem til samarbejdet med ministeren.
God december til alle.

Ole Heinager
Formand for Danske erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne

 
 
 
 
 
 

Rekrutteringen af de unge voksne er forsat et problem på erhvervsuddannelserne

Nye tal viser, det går den forkerte vej.

Erhvervsskolerne har fortsat problemer med at få de unge voksne til at vælge en erhvervsuddannelse. Det viser nye tal fra undervisningsministeriet. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier råber vagt i gevær.


Læs mere

Grønne erhvervsuddannelser var på dagsorden til UNESCO's generalkonference i Paris

På UNESCO's årlige generalkonference var strategiske partnerskaber om grønne erhvervsuddannelser på dagsorden, og DEG var på talerlisten.

Debatten var arrangeret af UNESCO Danmark. Der deltog blandt andre ministre fra 17 lande, en bred repræsentation af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter og øvrige interessenter. DEG bidrog med et oplæg om, hvilken betydning et partnerskab med UNESCO har for foreningens arbejde for at skabe en ny fortælling om de erhvervsrettede uddannelser i lyset af FN’s verdensmål.
Blandt de øvrige danske oplægsholdere var der to elever fra eux-business på Tietgen (se foto). Eleverne satte ord på, hvorfor det er vigtigt for unge, at bæredygtig udvikling er en del af erhvervsuddannelserne i fremtiden.
DEG vil fortsætte det tætte samarbejde med UNESCO bl.a. via det verdensmålsnetværk som DEG har inviteret DEG’s medlemsskoler til at deltage i.


 

Ny mulighed for praktikpladstilsagn

Snart bliver det muligt for kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder at indgå praktikpladstilsagn.

Fra 1. januar 2020 kan kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder indgå et praktikpladstilsagn med hinanden. Det er et nyt værktøj, som har til formål at skabe en tidligere dialog mellem kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder, som understøttes elektronisk.


Læs mere

Prædiktivt tilsyn

Målet er at indlede en tidlig dialog med potentielt udfordrede institutioner.

STUK har søsat et nyt initiativ på tilsynsområdet - prædiktivt tilsyn.


Læs mere

TEMA-arrangement om sporskifteordningen

Kom og bliv klogere på hvem, der kan søge til hvad og hvordan mandag d. 2. december 2019 på Hansenberg i Kolding

Sporskifteordningen er en støtteordning for private og offentlige virksomheder i særligt nedslidningstruede brancher. Der er afsat 25 mio. kr. årligt i perioden 2018-2021 til ordningen. Målgruppen for ordningen er medarbejdere, som er i risikozonen for nedslidning eller er nedslidt pga. fysisk eller psykisk belastende arbejde. Der er brug for et øget fokus på ordningen, for at sikre, at så mange som muligt får glæde af den.
Kom derfor og vær med, når vi bliver klogere på hvem, der kan søge til hvad og hvordan. Det er gratis at deltage.


Du kan se programmet og tilmelde dig her

Finanslovsforhandlinger 2020

Forhandlingerne om ny finanslov er stadig i gang. DEG udarbejder løbende forskellige notater og analyser.

I løbet af forhandlingerne har finansieringen FGU fyldt rigtig meget, jf. Altingets artikel fra den 7. november ”Regeringen vil hente FGU-millioner på erhvervsskoler”.


Læs mere på DEG's Fokus

Sådan kobler I elevtrivselsmålingen med den obligatoriske undervisningsmiljøvurdering

Med en række tillægsspørgsmål til elevtrivselsmålingen kan I skyde genvej til den obligatoriske undervisningsmiljøvurdering

DCUM har udviklet moduler med spørgsmål omkring det fysiske og æstetiske undervisningsmiljø – ét til erhvervsuddannelser og ét til gymnasiale uddannelser - samt omkring mobning og lignende situationer på EUD. 


Læs mere

Tømreruddannelse for YouTube-generationen

Videnscenter for Håndværk - Design & Arkitektur har produceret film til tømreruddannelsen. Det er en succes.

Et nyt tiltag med 28 instruktionsfilm på værkstederne hjælper tømrerelever bedre igennem uddannelsen. Center for Ungdomsforskning har fulgt arbejdet. 


Læs meget mere på Videnscenterportalen og se filmene

Ny medarbejder i sekretariatet

Ida Rode Hansen er pr. 1. december ansat som ny medarbejder i sekretariatet.

Ida Rode Hansen  kommer blandt andet til at varetage opgaver på det gymnasiale og det juridiske område. Ida bliver en del af sekretariatets rådgivningsteam og får også til opgave at understøtte serviceringen af bestyrelsesforeningen. 


 

Fortællinger om Fonden for Entreprenørskab

Det er nu over 25 år siden, at platformen for Fonden for Entreprenørskab blev lagt med etableringen af Ung Virksomhed på TietgenSkolen i Odense.

I anledningen af jubilæet er der udgivet en beretning: ”Fortællinger om Fonden for Entreprenørskab” 


Læs her 

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev