Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

KORT NYT FRA DEG UGE 11-12 2020

 
 
 
 
 
 


Nødlovgivning vedtaget
I går blev L140 eller nødlovgivningen vedtaget om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet til forebyggelse og afhjælpning i forbindelse med covid-19. Loven indeholder en kompensation til skolerne og en række tiltag på for at mindske krisens indvirkninger på undervisningsområdet.

Årsmødet er flyttet til september
På baggrund af den aktuelle situation, hvor forsamlinger over 10 personer er forbudt, har DEG valgt IKKE at afvikle DEG’s årsmøde 21.-22. april i Odense Congres Center. DEG har i stedet indgået aftale med Odense Congres Center om et dagsarrangement den 9. september 2020 kl. 09.30-18.00. Så sæt kryds i kalenderen allerede nu. Invitation og tilmelding følger senere på foråret.

Formand for DEG-L, Ole Heinager, fyldte 50 år i denne uge
Der skal lyde et stort tillykke til formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne, Ole Heinager, med den runde fødselsdag d. 18. marts. Vi håber, at han må fejres på behørig vis, når coronakrisen er overstået.

Dagens gode historie fra virkeligheden 
Selv om erhvervsskolerne er lukket ned, er der fortsat livlig aktivitet derude. Det vil DEG gerne vise omverdenen, så hver dag vil vi lægge en god historie op om, hvad der foregår ude i landet. Du kan læse med her.

DEG og SMV-Danmark: Lad VEU betale for online-efteruddannelse af medarbejdere
Virksomheder får refusion for medarbejdere på efteruddannelse og mange AMU-kurser udbydes i dag online. Det gør det oplagt at bruge ”nedetiden” under COVID-19-krisen til dygtiggørelse. Men at skulle have penge op af lommen kan være en udfordring for mange SMV’er. Derfor foreslår DEG og SMVdanmark, at VEU-midlerne slippes fri.

Ændringer i bekendtgørelse sikrer bedre optagelse til EUD
Sidste sommer fik DEG henvendelser vedr. elever, der havde været til optagelsesprøver med henblik på at blive optaget på gymnasiet, men som ikke bestod prøven, og derfor ikke kunne optages på gymnasiet. Hvis de så gerne vil optages på en erhvervsuddannelse, skulle de til en ny optagelsesprøve - uagtet at de havde bestået delprøverne i dansk og matematik. Det har DEG, sammen med bl.a. Danske SOSU-skoler, arbejdet for at ændre, og vi har netop afgivet høringssvar til en ny bekendtgørelse, som sikrer, at elever, der på baggrund af en optagelsesprøve til gymnasiet har bestået delprøve i dansk og matematik, kan optages direkte på en erhvervsuddannelse.

Info om skoler, der udbyder fjernundervisning i AMU
DEG samler links til skoler, der udbyder AMU-kurser som fjernundervisningsforløb.  
Oversigten tilgås fra forsiden af www.deg.dk og vil løbende blive opdateret, efterhånden som skolerne indsender deres oplysninger. Se oversigten her.

Har du spørgsmål til coronakrisen?
DEG modtager mange spørgsmål fra skolerne vedrørende den aktuelle situation. Derfor har vi oprettet en FAQ-side, hvor vi løbende søger at finde afklaring på de indkomne spørgsmål.


Eksternt
Få inspiration til din virtuelle undervisning eller tag på online kursus i el-sikkerhed hos videnscenteret for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri. Deltag i videnscentrets online team-portal og få viden og inspiration til, hvordan du kan bruge undervisningsmaterialet i din fjernundervisning. Du kan også bruge teamportalen som videndeling med dine kolleger på andre erhvervsskoler. Team-portalen åbnes fredag den 20. marts 2020. Varighed: Så længe skolerne er lukkede, og vi skal lave virtuel undervisning. 
Se mere her. 

Hjælp Folketinget og vind en iPad. Folketingets EU-Oplysning vil udvikle undervisningsmateriale til erhvervsuddannelserne og har brug for input fra DIN skole: Hvad skal materialet indeholde, og hvordan skal det se ud? Invitér dine undervisere i samfundsfag til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse – det tager 4 min. at besvare spørgsmål og deltage i konkurrencen om en iPad.

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev