Del

Dagens gode historie fra virkeligheden

Fra denne uge kommer alle elever tilbage på erhvervsuddannelserne på erhvervsskolerne, så det er stort set kun 1. og 2. g-eleverne, som fortsat arbejder hjemmefra. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier fortsætter med dagens historie både om hjemmearbejde og om genåbning efter myndighedernes retningslinjer. I dag er historierne fra Roskilde og Odense.

Godt at se kammeraterne igen

Både på Roskilde Tekniske Skole….
Frederik Domino Hansen er en af de mange elever, som mandag d. 18. maj kunne komme tilbage på Roskilde Tekniske Skole. Han uddanner sig til industritekniker og er i gang med grundforløb 2.

”Det er fedt at være tilbage på skolen. Vi har haft en masse teoretisk undervisning, og det er gået fint nok. Nu skal vi i gang med at bore, fræse og alt det der på maskinerne, og det har jeg glædet mig til,” siger Frederik, mens han gør et stykke metal klar til at blive bearbejdet. Kanten skal være helt lige, som han siger. Frederik har en htx-eksamen med i bagagen og vil læse til ingeniør, når han er færdig med industriteknikeruddannelsen.

Frederiks underviser, Kim Juul Jensen, står ved siden af og kigger med.
”Det er rart at komme i gang igen og se og høre eleverne og kollegerne. Det har selvfølgelig været noget trægt kun at køre de teoretiske dele af undervisningen via MS Teams. Så nu skal eleverne virkelig give den gas i den praktiske del af undervisningen. Der er god plads mellem maskinerne, så det burde ikke give udfordringer med at overholde reglerne om afstand i undervisningen.”

Fredagen før genåbning brugte Kim hele undervisningsdagen på at forberede eleverne på, at det ville blive en anden slags skoledag, når de kom tilbage.

- Vi har fx afholdt et online sikkerhedskursus med eleverne. Derudover har vi taget mange snakke med dem om håndhygiejne, holde afstand, osv. Vigtigst af alt så har vi undervisere talt med om, at de skal bruge deres sunde fornuft og passe på hinanden, også når de er på skolen, fortæller Kim.

Noget af det fede ved at være tilbage er at se hinanden igen.
”Vi har selvfølgelig haft en daglig kontakt online, men det er rart at se klassen igen. Det er jo ikke helt det samme, når vi ikke kan være sammen og samarbejde. Så det er dejligt at kunne lave lidt sjov med hinanden igen og samarbejde om opgaverne, siger Frederik.

.. og på Tietgen
Hvor eleverne på eud business og 10. klasse også er super glade for at være tilbage på skolen. Her har Tietgen lavet en lille film med nogle af de elever, der var tilbage i 10. klasse i mandags.
https://youtu.be/REMtjwRABbI

Klik her for flere gode historier.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K