Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev januar 2013

 

 

 
 
 
 

Hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse?

Rekruttering til erhvervsuddannelserne er en udfordring, vi alle skal tage seriøst. De kommende ungdomsårgange er faldende, og tallene viser, at færre og færre unge vælger en erhvervsfaglig uddannelse. Det er et problem, ikke kun for de unge der kommer i gymnasiet og slet ikke skulle have været der, men også for vores samfund som hele. Vi har sagt det mange gange før, men må sige det igen: Danmark kommer ganske snart til desperat at mangle faglærte…

Men hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse? Fandtes der et enkelt svar, var vi gået i gang for længst. Men der er ikke én enkelt løsning. Det er super komplekst, og der skal sættes ind på mange fronter, hvis vi skal vende udviklingen.

En af dem er DM i Skills, som netop blev afholdt i Aarhus den forgangne weekend. Mere end 28.000 besøgende lagde vejen forbi, og kiggede på de 266 dygtige elever der kæmpede om at blive Danmarks bedste inden for netop deres fag. Og mere end 10.000 grundskoleelever havde op til DM deltaget i de indledende konkurrencer i Skills Stafetten. Flotte tal der vidner om, at DM i Skills er én af vejene i forhold til at markedsføre vores mange fantastiske uddannelser til de unge og deres forældre.

Jeg håber og tror, at mange af de unge, der besøgte DM i Skills, fik øjnene op for de spændende muligheder det giver at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

/Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne.

 

 

Skills trak tusindvis af skoleelever

DM i Skills slog igen sin egen rekord. Mere end 28.000 besøgte mesterskabet i Aarhus NRGI Park og Arena. I 2012 var besøgstallet 20.800. Men det er ikke kun de tre festlige finaledage, der kan gøre en forskel for erhvervsuddannelsernes status blandt grundskoleeleverne. Mere end 10.000 elever fra 9. klasse har via Skills Stafetten stiftet bekendtskab med erhvervsuddannelserne enten på deres egen skole eller den lokale erhvervsskole.


Læs mere

 

 

 

 

Bestyrelsesforeningerne samarbejder

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne, Bestyrelsesforeningen for VUC, SOSU-skolernes Bestyrelsesforening samt Gymnasiernes Bestyrelsesforening havde fælles foretræde for børne- og undervisningsminister Christine Antorini den 27. januar.


Læs mere

 

 

DE-B's indsatsområder 2013

DE-B's bestyrelse holdt bestyrelsesseminar den 23. januar, hvor man blandt andet besluttede, hvilke indsatsområder DE-B primært skal arbejde med i 2013.


Læs mere

 

 

DE-B har fået nyt nyhedsbrev

DE-B's nyhedsbrev har fået nyt layout.
Vi håber, I bliver glade for nyhedsbrevets nye tilgang til artikler og nyheder fra DE-B.


Læs mere

 

 

Ny tænketank

DEA nedsætter ny tænketank om godt bestyrelsesarbejde på erhvervsskolerne. DE-B er repræsenteret.


Læs mere

 

 

 
 
 

Arrangementer

Generalforsamling 2013

DE-B afholder generalforsamling den 23. april på Hotel Nyborg Strand. Der åbnes for tilmelding 5. marts.

Læs mere

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev