Forslag til Lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse, lov om institutioner for forberedende grunduddannelse, lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love

DEG høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) takker for muligheden for at afgive høringssvar ifm. ovenstående høring.

Angående dækning af udgifter til certifikater og skolehjemsophold

Kombinationsforløb giver FGU-institutioner og erhvervsskoler mulighed for at bygge bro mellem institutionerne, og er således et vigtigt element, hvis der skal skabes meningsfulde overgange fra FGU til erhvervsuddannelserne. Derfor finder DEG det positivt, at der lægges op til at dække elevernes udgifter til bl.a. skolehjem, så egenfinansiering ikke er en barriere for om eleven får et relevant skolehjemsophold, når de deltager i et kombinationsforløb.

DEG bakker desuden FGU Danmark op i, at der bør ses på yderligere barriere ift. elevernes egenfinansiering. Det gør sig f.eks. gældende ift. nogle elevers mulighed for at trække transport til kombinationsforløb fra i befordring.

Angående målsætninger i bestyrelserne

DEG mener, at det er vigtigt at måle på overgangen fra FGU til erhvervsuddannelserne. Derfor finder foreningen det positivt, at der lægges op til, at bestyrelserne skal fastsætte mål for elevernes overgang. Disse kan bestyrelserne så vælge evt. at supplere ved også at have fokus på de to yderligere retningsgivende mål om trivsel og fravær.

DEG vil desuden opfordre til, at bestyrelsesrapporterne både indeholder data om FGU-institutionernes overgangstal samt udslusning. Overgangen handler om, hvorvidt eleven gennemfører sit FGU-forløb, mens udslusning relaterer sig til fastholdelse i efterfølgende uddannelse og job. Begge dele er vigtige i forhold til FGU-institutionens arbejde med at få eleverne godt videre samt samarbejde med aftagerinstitutioner herom.

Foruden disse bemærkninger har DEG ikke yderligere kommentarer.

Kontakt

Portræt af Mie Hovmark

Mie Hovmark

Chefkonsulent og teamkoordinator - eud & eux