Erhvervsskolebestyrelser i opløb til pris som Årets Offentlige Bestyrelse

Nyhed

Tre af DEG’s medlemsskolers bestyrelser er blevet nomineret til ”best in class” i uddannelsessektoren med chancen for at blive årets offentlige bestyrelse.

Årets Offentlige Bestyrelseskonference løber af stablen den 30. marts 2023. På konferencen er der fokus på, hvordan offentlige bestyrelser bliver fyrtårne, som visionært leder institutioner, selskaber og samfund.

I forbindelse med konferencen, bliver årets offentlige bestyrelse kåret. Prisen går til en bestyrelse, som i 2022 har ydet en særlig værdiskabende indsats.

Af de nominerede bestyrelser til ”best in class” inden for hhv. forsyning/infrastruktur-selskaber, uddannelsesinstitutioner og kulturinstitutioner tildeles én bestyrelse Årets Offentlige Bestyrelsespris 2022.

De tre nominerede erhvervsskolebestyrelser er:

Bestyrelsen for Niels Brock

Årets Offentlige Bestyrelse Niels Brock

Bestyrelsen for Niels Brock er nomineret til BEST IN CLASS i uddannelsessektoren for sit governancearbejde og sit samfundsblik. Til grund for nomineringen lyder:

Bestyrelsen har bl.a. implementeret et risikoudvalg og arbejder systematisk med rapporterne fra både dette og fra udvalg for finans- og bygningsstrategi samt HR.
 
Bestyrelsen har lavet en strategisk ny-satsning på skolens internationale område i samarbejde med britiske universiteter. Det har øget søgningen til skolens internationale uddannelser markant.
 
Et fokuspunkt for bestyrelsen er de unges trivsel og hvordan bl.a. brug af skærme udfordrer denne. Derfor har bestyrelsen igangsat projekt ”Fokus på fokus”, der skal nedsætte skærmdistraktionen og fokusere på koncentration og fordybelse.
 
Bestyrelsen har etableret ”Jesper Buchs Iværksætterakademi” for både at imødekomme de rekrutteringsudfordringer, som erhvervsuddannelsessektoren generelt kæmper med, og samfundets mangel på faglært arbejdskraft. Det har betydet øget interesse for skolens merkantile erhvervsuddannelser.

Se skolens LinkedIn-opslag om nomineringen her.

Bestyrelsen for ZBC

Årets Offentlige Bestyrelse ZBC

Bestyrelsen for ZBC - Zealand Business College er nomineret til BEST IN CLASS i uddannelsessektoren for sit strategiske fokus på at bidrage til løsningen af regionens udfordringer på uddannelsesområdet. Til grund for nomineringen lyder:

Det kommer til udtryk, når bestyrelsen sammen med skolens ledelse optimerer ressourceforbruget til ledelse, administration og bygninger. De frigivne ressourcer er blevet brugt på at oprette nye grundforløb på lokale campusser i regionen. På den måde har man søgt at gøre uddannelsesforløb endnu mere tilgængelige for regionens unge.

Det kommer også til udtryk ved, at bestyrelsen har sat mål for udviklingen af digitale læringsmidler, som giver mulighed for at differentiere i forhold til den enkelte elevs læringsproces og sikre, at uddannelsesforløb gennemføres på trods af lav tilslutning.

Bestyrelsen arbejder med en strategimodel, der både formidler skolens samlede strategi og også lægger op til, at ledelse og medarbejdere lokalt fastlægger, hvilke handlinger der skal bidrage til at nå strategiens mål. På den måde forankres strategien lokalt, samtidig med at sammenhængskraften mellem bestyrelse og den daglige drift styrkes.

Se skolens LinkedIn-opslag om nomineringen her.

Bestyrelsen for TietgenSkolen

Årets Offentlige Bestyrelse Tietgenskolen

Bestyrelsen for TietgenSkolen nomineres til BEST IN CLASS i uddannelsessektoren for at fastholde sit fokus på TietgenSkolens faglige, sociale og økonomiske drift og udvikling i en tid med store udfordringer. Til grund for nomineringen lyder:

Rekruttering, COVID og høje energipriser udfordrer TietgenSkolen såvel som alle andre erhvervsskoler. Bestyrelsen har sikret en rød tråd i sit arbejde, bl.a. ved at holde fast i at arbejde med skolens “strategiske narrativ” i tæt samarbejde med skolens ledelse. Det ”strategiske narrativ” er et dynamisk dokument og retningsgivende for skolens aktiviteter, internt som eksternt. Det har bl.a. medført, at formelle kontrakter er afløst af et tættere dialogbaseret samarbejde mellem bestyrelse og direktion. 

Arbejdet med det strategiske narrativ giver også bestyrelsen føling med skolens kerneopgaver. Den føling styrkes af, at bestyrelsen stiller sig til rådighed for og deltager aktivt i skolens hverdagsliv. På den måde nyder elever og kursister godt af den bredt sammensatte bestyrelses kompetencer, indsigter og netværk, og medarbejdere oplever, at bestyrelsen ser og anerkender dem. 

Se skolens LinkedIn-opslag om nomineringen her.

Vi ønsker stort tillykke til alle de tre nominerede bestyrelser, og glæder os til at se, hvem der løber med titlen som Årets Offentlige Bestyrelse.

Forum for Offentlige Bestyrelser

Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de ca. 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område mv. Med prisen ønsker de at kaste lys på og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser. 

Kontakt

Thomas

Thomas Kurz Ankersen

Chefkonsulent - jura & organisation