Årets Offentlige Bestyrelse ZBC

ZBC's bestyrelse vinder prisen som Årets Offentlige Bestyrelse

Nyhed

Forum for Offentlige Bestyrelser har netop kåret ZBC's bestyrelse som Årets Offentlige Bestyrelse og til BEST IN CLASS i uddannelsessektoren.

Der var kun flotte ord om ZBC's bestyrelsesarbejde, da bedømmelsesudvalget i dag kårede Årets Offentlige Bestyrelse til den årlige bestyrelseskonference, som Forum for Offentlige Bestyrelser står bag. 

ZBC blev tildelt prisen som Årets Offentlige Bestyrelse, fordi bestyrelsen har etableret en excellent governance-struktur og agerer bestyrelsesmæssigt på en måde, som bør sætte standard for offentlige bestyrelser.

- På vegne af hele bestyrelsen er jeg stolt og meget ydmyg over de ord, som er blevet sagt i dag. Vigtigst af alt er dog, at vores arbejde med og for ZBC bliver udmøntet i solide faglige resultater, der kommer alle vores uddannelser, elever og kursister til gode. Og her er vores medarbejdere uundværlige. På den måde er jeg stolt over, at vores strategiske afsæt er blevet anerkendt i dette fora. Priserne tager vi imod på vegne af hele ZBC, sagde Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand på ZBC ved kåringen.

Vi ønsker stort tillykke til hele ZBC og til bestyrelsen for den flotte indsats.

Bestyrelsen for ZBC blev nomineret til BEST IN CLASS i uddannelsessektoren på baggrund af sit strategiske fokus på at bidrage til løsningen af regionens udfordringer på uddannelsesområdet. Til grund for nomineringen lød:

Det kommer til udtryk, når bestyrelsen sammen med skolens ledelse optimerer ressourceforbruget til ledelse, administration og bygninger. De frigivne ressourcer er blevet brugt på at oprette nye grundforløb på lokale campusser i regionen. På den måde har man søgt at gøre uddannelsesforløb endnu mere tilgængelige for regionens unge.

Det kommer også til udtryk ved, at bestyrelsen har sat mål for udviklingen af digitale læringsmidler, som giver mulighed for at differentiere i forhold til den enkelte elevs læringsproces og sikre, at uddannelsesforløb gennemføres på trods af lav tilslutning.

Bestyrelsen arbejder med en strategimodel, der både formidler skolens samlede strategi og også lægger op til, at ledelse og medarbejdere lokalt fastlægger, hvilke handlinger der skal bidrage til at nå strategiens mål. På den måde forankres strategien lokalt, samtidig med at sammenhængskraften mellem bestyrelse og den daglige drift styrkes.

Forum for Offentlige Bestyrelser

Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de ca. 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område mv. Med prisen ønsker de at kaste lys på og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser. 

Kontakt

Thomas

Thomas Kurz Ankersen

Chefkonsulent - jura & organisation