Del

Lærere er en mangelvare i Grønland

Interview med Mette Barslund, forstander på Grønlands Handelsskole i Nuuk:

Har du lyst til et job, hvor ikke to dage er ens, gode kolleger og et miljø i meget smukke og anderledes omgivelser, skulle du måske tage et par år eller fem som lærer i Grønland.
Mette Barslund, er forstander på handelsskolen i Nuuk, og hun ærgrer sig over, at ikke flere lærere ser det som et step på karrierestigen at undervise nogle år i Grønland.

- Denne sommer slog vi to lærerstillinger op, og vi fik samlet set fire ansøgninger; to fra Danmark, en fra Island og en fra Grønland. Det ærgrer mig. Og jeg forstår det heller ikke. Hvorfor er der ikke flere, der ser det som en spændende mulighed, dels at få et job – måske endda det første – og dels at få lov til at leve og arbejde i Grønland, hvilket er en oplevelse for livet? Og man kan jo lægge lidt forsigtigt ud og starte med at gi’ Grønland et par år, hvis man ønsker det, siger Mette Barslund.

Det var ikke første gang handelsskolen i Nuuk oplevede så få ansøgere til ledige stillinger.
- Ved en tidligere lejlighed var jeg faktisk så desperat, at jeg ringede en nyuddannet ledig op, der var blevet portrætteret i Djøf-bladet. Hun var aktivt jobsøgende og havde kompetencer, der matchede dem, vi efterspurgte. Men da jeg tilbød hende et job, var hun ikke parat til at flytte til Grønland, fortæller Mette Barslund.
Mette Barslund selv har arbejdet i Grønland i 17 år. Hun er dansk gift og har to børn, og tør ikke sætte dato på hvornår og om hun og hendes familie vender tilbage til Syddanmark igen.

Hvis man takker ja til en stilling i Grønland vil man opleve en fantastisk service i forhold til at få arrangeret det praktiske omkring flytning og rejse. Der bliver stillet både flyttefirma og bolig til rådighed ligesom rejsen arrangeres og betales for dig og familien.

Læs mere om handelsskolen og mulighederne i Nuuk her.  

 

 http://www.danskeerhvervsskoler.dk/fileadmin/images/nyhedsbrev/Mette_Barslund.JPG Mette Barslund.

  

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K