Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev september 2014

 
 
 
 

Kompetente bestyrelser er altafgørende

Professionelt bestyrelsesarbejde er altafgørende, når vi skal sikre kvalitet og udvikling på erhvervsskolerne, hvilket er en af vores væsentligste opgaver ude i bestyrelserne.
Derfor er det også med stor glæde, at jeg i den seneste uge har erfaret, at ikke mindre end 82 nye medlemmer i vores bestyrelser har taget i mod tilbuddet om, at deltage i et af vores kurser for nye bestyrelsesmedlemmer. Det vidner om, at vi tager vores bestyrelsesposter alvorligt, at vi ønsker at agere professionelt. Vi ønsker at dygtiggøre os og være opdaterede i forhold til den seneste viden inden for bestyrelsesarbejde.
Det er meget positivt. Særligt når man tænker på de store udfordringer, bestyrelserne på erhvervsskolerne står over for den kommende tid. Vi skal blandt meget andet implementere den nye EUD-reform. Den træder i kraft til august, så vi har ingen tid at spilde. Meget skal tilpasses ude på skolerne - og samtidig skal vi ”lige” højne kvaliteten på alle vores uddannelser og efteruddanne lærerne. Det er betryggende, at I er klædt på til at tage fat og agere professionelt i bestyrelserne. Held og lykke med arbejdet. 

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne. 

 

 

Bestyrelseskonference - kvalitetsløft i en reformtid

Undervisningsministeret er vært ved en bestyrelseskonference den 25. november i København.

I samarbejde med en række bestyrelsesforeninger, herunder DE-B, inviterer UVM formænd og næstformænd til bestyrelseskonference. Titlen på konferencen er: Kvalitetsløft i en reformtid. 


Læs mere her - inkl. link til tilmelding

 

 

Bestyrelseskurser blev et tilløbsstykke

82 nye bestyrelsesmedlemmer tog imod tilbuddet om at deltage i et af DE-B's kurser for nyudpegede bestyrelsesmedlemmer.

32 bestyrelsesmedlemmer var samlet på kursusdagen i København, der blev afholdt på KTS. Dagen vekslede mellem teoretiske input om lovgivning, bestyrelsesansvar og læsning af regnskaber - krydret med konkrete cases fra virkelighedsnære situationer i en erhvervsskolebestyrelse. Og tilfredsheden med kurset var stor.


Læs mere

 

 

Kort og Godt om fusioner

DE-B har netop udsendt en ny folder i Kort og Godt-serien. Denne gang om fusioner.

Alle bestyrelsesmedlemmer og skoler bør have modtaget en mail med et link til DE-B's seneste folder: Kort og Godt om fusioner. Den kan også downloades fra hjemmesiden. 


Download folderen her

 

 

Sekretariatsbistand

Hvad kan en bestyrelse forvente af sekretariatsbistand fra skolen?

Der bliver løbende lagt nyt stof ud om bestyrelsesarbejde på hjemmesiden. Senest er der lagt en artikel ud om, hvad en bestyrelse kan forvente af sekretariatsbetjening fra skolen.


Læs mere  

 

 

Mor-kampagnen går i luften

DE-B's Mor-kampagne er ved at være klar til start med foto-events i de fire største byer i uge 42.

I erkendelse af, at mødre til stadighed har stor indflydelse på unges valg af uddannelse, kører DE-B en ny og storstilet Mor-kampagne til oktober. Målet er, at få mødrenes øjne op for de mange spændende uddannelsesmuligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne. Kampagnen kører i uge 42 med events i gågaderne i Ålborg, Århus, Odense og København, samt på et lækkert website i stil med Alt for Damerne, flyers, bannerannoncer på facebook mm. 


Læs mere og tjek kampagnesitet her 

 

 

Nyt nyhedsbrev om EUD-reformen

Undervisningsministeriet er i gang med at udvikle et nyhedsbrev specielt om implementeringen af EUD-reformen.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på UVMs hjemmeside.


Tilmeld dig her

 

 

Danmarks dygtigste elever i Teknologi og Erhvervscase blev kåret

Der var spænding til det sidste, da DM- finalen i Teknologi og Erhvervscase skulle afgøres.

12 hold med de dygtigste HHX- og HTX-elever fra hele landet konkurrerede, og alle viste kreative produkter og innovative forretningsideer frem. Konkurrencen var tæt og niveauet imponerende højt. Rammen for dagens finale var LEGO Koncernens hovedsæde i Billund.


Læs mere

 

 

Årets Offentlige Bestyrelseskonference

Få ny viden og inspiration til bestyrelsens strategiplanlægning.

Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne og Pluss Leadership inviterer til Årets Offentlige Bestyrelseskonference den 2. oktober.


Læs alt om konferencen her

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev