Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev oktober 2014

 
 
 
 

Enighed om strategi for kompetenceudvikling

Danske Erhvervsskoler – Lederne har sammen med Uddannelsesforbundet og HL udarbejdet en fælles politik om kompetenceudvikling af lærerne. Politikpapiret kan bruges som inspiration til strategiarbejdet i forhold til kompetenceudvikling på vores skoler.
Jeg er meget tilfreds med, at vi har opnået enighed. Det vidner om, at vi er vores fælles ansvar bevidst - det fælles ansvar, ledelser og lærere har, for at vores kompetencer kontinuerligt opdateres og udvikles.
Forskning viser, at den vigtigste enkeltfaktor for at løfte kvaliteten i undervisningen er lærerne. Og da kvalitetsløft er et af de vigtigste mål med EUD-reformen, er det af afgørende betydning, at lærerne løftes såvel fagfagligt som pædagogisk. Det bliver interessant at følge resultaterne. Held og lykke med arbejdet. 

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

 

 

Elevsamtaler vil skærpe fokus på praktik

Aktivt praktikpladssøgende elever skal have opmærksomheden, og derfor er samtaler et vigtigt skridt, når elever og virksomheder skal matches.

Elever, der hverken har ordinær praktikplads eller er i praktikcenter og står i praktikpladskøen, skal fremover til en samtale i det lokale praktikcenter. Formålet er at sikre, at eleverne er egnede, geografisk og fagligt mobile og aktivt søgende. Det er et af initiativerne i den aftale, regeringen netop har indgået med LO og DA. DE-L bakker op.


Læs mere

 

 

Direktørerne diskuterede udvikling

Mere end 50 direktører havde fundet vej til København til direktørmødet i oktober.

Blandt emnerne var: EUD-reformen, gymnasie-eftersyn, udviklingstendenser, udbud og udkant og OK15.


Læs mere 

 

 

Kun 15 pct. af eleverne på erhvervsakademierne er faglærte

Regeringen har som mål, at flere faglærte skal have en videregående uddannelse.

Det er ikke faglærte, der fylder mest i undervisningslokalerne i dag. Nye tal viser, at det faktisk kun er 15 procent. Det skulle gerne ændres, og derfor holdt Danske Erhvervsskoler, Danske Erhvervsakademier og Tænketanken DEA for nylig en inspirationsdag, der havde til formål at skabe mere samarbejde på tværs.


Læs mere
Se også "Erhvervsskolen i Tal"

 

 

Infomøde om markedsgørelse

Danske Erhvervsskoler og Danske SOSU-skoler har netop afholdt Infomøde 2 om markedsgørelsen af studiesystemer.

Mødet blev afholdt i Odense med deltagelse af 130 skolefolk fra en lang række af erhvervs- og sosu-skoler. På mødet gav STIL en status på, hvor langt man er kommet siden april. Selv om der ikke blev præsenteret en konkret og besluttet model, var hovedbudskabet: Ro på, lad vær' med at købe et system endnu.Start på forberedelsen med at se på jeres behov og processer.
I de kommende uger, vil der blive udsendt mere information fra mødet til deltagerne, ligesom markedsgørelsesportalen vil blive opdateret med forskellige information, inspiration og redskaber.

 

 

Deltagerne til DM i Skills 2015 er fundet

De 300 erhvervsuddannelseselever, der skal kæmpe om guldet inden for 36 forskellige fag til DM i Skills i januar, er nu fundet.

I løbet af efteråret har der været afholdt udskilningskonkurrencer rundt omkring på landets erhvervsskoler, for at finde de bedste deltagere til det prestigefulde mesterskab. Deltagerne går nu i træning, så de kan levere deres bedste præstation og vise deres håndværk frem for de 50.000 besøgende, der forventes at lægge vejen forbi DM i Skills i Bella Center i København d. 8. til 10. januar 2015. Ud over de 36 fag der er i konkurrence, deltager også 15 demonstrationsfag. Man kan derfor opleve godt halvdelen af alle danske erhvervsuddannelser til mesterskaberne. DM i Skills er åbent for alle, og der er gratis adgang.


Læs mere om DM i Skills her 

 

 

Stor tilfredshed med nyhedsbrevet

En ny tilfredshedsundersøgelse blandt nyhedsbrevets læsere viser, at 65 pct. er "Meget tilfredse".

For at sikre den rette udvikling af nyhedsbrevet, gennemførte man en læserundersøgelse på direktørmødet i oktober.    


Læs mere 

 

 

Ny EVA-rapport om undervisningsdifferentiering

Vandhulspædagogik og forsøg med en tolærerordning er eksempler på, hvordan erhvervsskoler arbejder med at differentiere undervisningen.

Ny EVA-rapport videregiver fire skolers erfaringer og en guide til at styrke arbejdet med differentiering.


Læs mere 

 

 

Kursustilbud i Autodesk software

NTI CADcenter tilbyder kurser til alle undervisere på erhvervsskoler til halv pris.

For at sikre faglærere og andre undervisere den nyeste viden om Autodesk produkter, tilbyder NTI CADcenter alle, som er ansat på en erhvervsskole, kurser med 50 % i rabat på kursusgebyret. Hertil kommer, at alle Autodesk Education-licenser nu er gratis for elever, lærere og skoler i Danmark .


Læs mere her bl.a. om tilmelding
Læs om de gratis licenser

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

14. november: Stormøde om EASY - C

 

 

20. november: Konference: Meningsfuld fastholdelse

 

 

27. november: Økonomi- og administrationschefkonference

Læs mere

 

 

3. december: Konference om praksisrelateret kompetenceudvikling af lærere og ledere. Metropol.

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev