Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev december 2014

 
 
 
 

Hvornår er nok nok?

Dansk Metal offentliggjorde i sidste uge en undersøgelse, hvor ca. halvdelen af lærlinge med en praktikplads svarede nej på følgende spørgsmål: ”Fik du nok hjælp fra skolens praktikcenter til at finde en praktikplads?” Jeg synes personligt, at det svarer lidt til at spørge eleverne, om de synes, de får SU nok. Her er svaret vel lige så forudsigeligt. Hvornår er nok nok? Det er vanskeligt at finde en praktikplads, og besvarelserne viser måske i højere grad elevernes forventning om, at de skal hjælpes. Men grundlæggende undrer det mig mest, at Dansk Metal ikke har afventet Evalueringsinstituttets undersøgelse af samme spørgsmål.

EVA har ved besøg på samtlige praktikcentre foretaget en temmelig grundig undersøgelse af skolernes arbejde i praktikcentrene. Rapporten er endnu ikke offentliggjort, men hver besøgt skole har fået sin egen rapport. Jeg har bedt et par håndfulde skoler tilsende mig deres, og en gennemlæsning forekommer mig at vise, at EVA’s indtryk står i skarp kontrast til Metals undersøgelse. Skolerne har sat praktikcentrene fint i system, og der er gennemgående meget positive kommentarer til skolernes arbejde. Derfor bør det også være den historie, der fortælles til kommende elever og forældre. 

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

 

 

Vidste du, at 86 % af EUD-eleverne har en uddannelsesaftale i en virksomhed?


Læs meget mere om praktiktal her

 

 

Så kom gymnasieudspillet

Titlen på regeringens udspil er: Gymnasier til fremtiden - Parat til at læse videre

Danske Erhvervsskoler-Lederne er glade for udspillet. Det ligger tæt op ad foreningens politiknotat "Stram op i gymnasiet".


Læs mere
Læs DE-L's politiknotat "Stram op i gymnasiet"
Læs DE-L's pressemeddelelse om udspillet

 

 

Pilotskoler søges

Microsoft inviterer 6 skoler til at deltage i et undervisningsforløb, der kobler it, innovation og entreprenørskab.

Undervisningsforløbet faciliteres af Microsoft og benævnes ” Innovation in Education”. Forløbet kan køres på flere hold ad gangen på skolerne.


Læs mere

 

 

Hands On Production – Innovation New ideas

I Hedensted har man fokus på EUD.

Hedensted kommune har netop kørt et stort tværfagligt projekt sammen med lokale virksomheder, skoler og UU og mere end 600 folkeskoleelever. Målet var, at åbne elevernes øjne for de erhvervsrettede uddannelser.


Læs mere og se en video fra projektet 

 

 

DM i skills

Kom til DM i Skills og oplev 300 elever kæmpe om at blive landets bedste inden for deres fag. Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbner mesterskabet den 8. januar.

DM i Skills giver landets dygtigste elever chancen for at vise deres talenter frem. Samtidig sætter danmarksmesterskabet fokus på, hvor differentierede og spændende de mange erhvervsuddannelser er. Der er gratis adgang for alle. DM i Skills finder sted i Bella Center i København den 8.-10. januar 2015. 


Hent programmet her

 

 

Praktik i udlandet fremmer iværksætteri

EUC Syd sender hvert år 50 elever til udlandet i uddannelsespraktik, og skolen er vært for 250 praktikanter, der kommer fra resten af verden. Ny undersøgelse af Den Europæiske Unions udvekslingsprogram viser, at studerende, der har været i praktik i udlandet i løbet af et studieophold, har langt større jobmuligheder bagefter, og tre ud af fire planlægger at starte egen virksomhed. 


Læs mere her  
Læs rapporten fra EU

 

 

Nyt fag nye muligheder

Det nye fag "Samfund og sundhed" kan være med til at fastholde elever.

Undervisning i samfund og sundhed bliver snart hverdag på erhvervsskolerne. Det nye fag, giver mulighed for indgåelse af interessante partnerskaber og rummer et stort potentiale for at arbejde med trivsel og fastholdelse af eleverne. - Og det er vejen frem, lyder det samstemmende fra Dansk Sygeplejeråd og organisationen Sex & Samfund.


Læs artikel om de nye muligheder
Læs om "Sundshedsplejersker på erhvervsskoler"

 

 

Danmarks Læringsfestival

Sæt kryds i kalenderen. Danmarks Læringsfestival finder sted i Bella Center København d. 3.- 4. marts 2015.

Danmarks Læringsfestival er en kombineret udstilling og konference, hvor alle med interesse i undervisning, pædagogisk udvikling, innovation og teknologi kan deltage og finde inspiration, danne netværk og dele viden.
Festivalen arrangeres af STIL og CFU (Centre for Undervisningsmidler)


Læs mere

 

 

Uddeling af Undervisningsprisen 2014

Kenneth Tandrup Jensen, struktørfaglærer fra EUC Sjælland har modtaget PRAXIS' Undervisningspris 2014.

En af ildsjælene inden for undervisning er struktørfaglærer Kenneth Tandrup Jensen fra EUC Sjælland. Han modtog derfor PRAXIS Undervisningspris 2014, der, ud over hæderen, består af et rejselegat på 30.000 kroner. Overrækkelsen fandt sted på Uddannelsesforbundets kongres i november.


Læs mere om prisuddelingen på facebook

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

14.1.2015: AMU audit netværks seminar

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

14 / 22.1.2015: Kursus for bestyrelsesmedlemmer - trin 2

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev