Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev februar 2016

 
 
 
 

Gode optagetal sætter kursen

Danske Erhvervsskoler har netop offentliggjort de nye optagetal på GF1, GF2 og EUX. Tallene er positive. Langt de fleste elever (85,6 pct.) der begyndte på GF1 i forbindelse med den nye EUD reform i august, er fortsat på GF2. Dertil kommer de nye elever, der startede direkte på GF2 her i januar. Og næsten 20 % af GF2 eleverne er nu EUX elever.
Samlet set skal vi på sigt have endnu flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse, og de nye optagetal viser, at kursen er den rigtige. Det er positivt.
Læs mere om de nye optagetal her i nyhedsbrevet. 

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

85,6 % har fuldført GF1

85,6 pct. har på landsplan fuldført det første halve år af deres erhvervsuddannelse. Langt hovedparten af dem, der startede på GF1 i sommer, har altså gennemført og er fortsat på GF2, hvor de vælger deres konkrete erhvervsuddannelse.

Danske Erhvervsskoler har bedt sine 65 medlemsskoler indberette tallene, og det er de første landsdækkende offentliggjorte tal for, hvordan det er gået med det første hold af GF1-elever. 


Læs mere

Flot indsats ved årets DM i Skills

Med masser af energi kæmpede deltagerne hårdt og skabte flotte præstationer under årets DM i Skills i Fredericia.

Resultaterne fra både Skills stafetten og i konkurrencen i DM i Skills 2016 er offentliggjort.


Se resultaterne her.

Årsmøde og Generalforsamling 2016

Glæd dig til Årsmøde 2016. I år stiller vi spørgsmålet: Hvordan kan erhvervsskolerne bidrage til at løse de store udfordringer, Danmark står med. Umiddelbart forud for Årsmødet afholder DE-B generalforsamling.

Årsmøde 2016 og DE-B's generalforsamling afholdes den 24.-25. maj på Hotel Nyborg Strand i Nyborg. Tilmeldingen til begge arrangementer åbner på Danske Erhvervsskolers hjemmeside den 16. marts.


Læs mere

Young Skills gav flere elever på eud

Evalueringen af Young Skills viser flotte resultater, når det kommer til at klæde unge på til en erhvervsuddannelse.

De seneste tre år har fem Vestegnskommuner, fire erhvervsskoler, tre UU-centre og Region Hovedstaden samarbejdet omkring at få flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse direkte efter folkeskolen – og det er lykkedes. Andelen af unge i de fem projektkommuner, der vælger en erhvervsrettet uddannelse, er gået fra 14,1 % til 17,5 %. Og det i et tidsrum, hvor søgningen til de erhvervsrettede uddannelser på landsplan ellers har været faldende.


Læs evalueringen

Et godt uddannelsesvalg

Samarbejde mellem folkeskolens udskoling og ungdomsuddannelserne kan hjælpe eleverne til at træffe et godt uddannelsesvalg.

KL har til inspiration udarbejdet 9 eksempler på samarbejder mellem folkeskoler og ungdomsuddannelser.


Se eksemplerne her.

DE-L foreslår basisuddannelser til flygtninge

Danske Erhvervsskoler - Lederne (DE-L) anbefaler nye basisuddannelser til flygtninge.

Uddannelserne skal gøre flygtninge klar til at møde det danske arbejdsmarked og tage udgangspunkt i eksisterende AMU-kurser.
Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler, mener, det er oplagt at få erhvervsskolernes ekspertise i spil i forhold til at gøre flygtninge klar til job. 


Læs mere

Nyt HR netværk

Danske Erhvervsskoler har på opfordring nu oprettet ”Danske Erhvervsskolers HR-netværk”, som vil være åbent for alle ansatte med juridisk eller HR interesse ved Danske Erhvervsskoler.

Netværket vil bl.a. formidle HR og ansættelsesretlig information og give medlemmerne god mulighed for at sparre om juridiske problemstillinger med andre kollegaer. Den eneste betingelse er, at skolen er medlem af Danske Erhvervsskoler. Vil du vide mere eller deltage i netværket, så kontakt venligst chefkonsulent, Thomas Kurz Ankersen.


Kontakt Thomas Kurz Ankersen 

Legatet Innovativ business

Legatet Innovativ Business indkalder ansøgninger til legatets uddeling i 2016 med deadline 29. marts.

Der er i år ét legat af 40.000 kr. og to legater af 20.000 kr. Legatet er målrettet elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og på erhvervsakademier. 


Læs mere

Byg oven på

"Byg oven på" er en ny hjemmeside, der giver et godt overblik over efter- og videreuddannelsesmuligheder for faglærte.

Hjemmesiden henvender sig både til virksomheder og elever.


Se sitet her

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

24.-25. 05. 2016 | Årsmøde 2016

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev