Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev januar 2013

 

 

 
 
 
 

Del de gode erfaringer med Akut Uddannelse

Kl. 6 om morgenen kan man blive vækket af sin Radioavis med den triste melding, at 1 ud af 5 siger nej til at få Akut Uddannelse, hvilket samme dag i A4 bliver til, at ”8 ud af 10 akutledige vælger uddannelse”. Tallene er de samme – vinklen ret forskellig.

Erhvervsskolerne skal og vil spille en betydelig rolle i arbejdet med at sikre frafaldstruede danskere en vej ind på arbejdsmarkedet, og vi har redskaberne. Opgaven er effektivt at bringe redskaberne i spil over for de ledige og etablere et effektivt samarbejde med A-kasser og jobcentre.

Undervejs i dette vigtige arbejde skal vi også evne at give gode råd og ideer videre skolerne imellem. Vi skal dele succeshistorierne og de gode ideer. Derfor opfordrer jeg de ansvarlige på den enkelte erhvervsskole til at kontakte foreningens sekretariat med jeres ideer og gode historier.

Fra foreningens side vil vi naturligvis følge op og tage nye initiativer.

/Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler- Lederne

 

 

Skills trak tusindvis af skoleelever

DM i Skills slog igen sin egen rekord. Mere end 28.000 besøgte mesterskabet i Aarhus NRGI Park og Arena. I 2012 var besøgstallet 20.800. Men det er ikke kun de tre festlige finaledage, der kan gøre en forskel for erhvervsuddannelsernes status blandt grundskoleeleverne. Mere end 10.000 elever fra 9. klasse har via Skills Stafetten stiftet bekendtskab med erhvervsuddannelserne enten på deres egen skole eller den lokale erhvervsskole.


Læs mere

 

 

Er erhvervsskolerne klar til Akut Uddannelse?

 

 

VEU-konference: Hovedstaden sætter turbo under GVU’en

Et treårigt samarbejdsprojekt i Region Hovedstaden skal finde nye veje til, at ufaglærte kan blive faglærte på rekordtid. Målet er, at 2.500 mennesker skal opkvalificeres via GVU - grunduddannelse for voksne - i løbet af projektperioden. Det fortalte Lars Mikkelsen, der er kursuschef på projektets tovholder-institution, CPH WEST, om på DE-l's VEU-konference den 30. januar.


Læs mere

 

 

Foretræde for børne-og undervisningsudvalget

Tirsdag den 15. januar havde DE-L foretræde for børne- og undervisningsudvalget.


Læs mere

 

 

"Mange flere vil komme efter"

På Handelsskolen København Nord lukker man dørene op for stx-elever til sommer. René van Laer, direktør på skolen, fortæller her om udfordringer og visioner.


Læs mere

 

 

DE-L's nye nyhedsbrev

DE-L's nyhedsbrev har fået nyt layout og er blevet integreret på Danske Erhvervsskolers hjemmeside. Vi håber, du kommer til at sætte pris på nyhedsbrevets nye form og tilgang til artikler og nyheder fra DE-L.


Læs mere

 

 

 

 

7,6 millioner til bedre læsning på de erhvervsrettede uddannelser

Nu kan erhvervsskoler og andre relevante institutioner søge projektmidler fra satspuljen "Bedre faglig læsning og skrivning" til praksisnære læringsaktiviteter for unge med læse- og stave vanskeligheder.


Læs mere

 

 

Ny kampagne: Tæl skridt på erhvervsskolen

Dansk Firmaidrætsforbund præsenterer en ny motions-kampagne rettet mod erhvervs- og produktionsskoler.

Kampagnen er bygget op omkring sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at vi alle skal gå 10.000 skridt om dagen. Alle erhvervsskole-elever kan være med.


Læs mere

 

 

 
 
 

Arrangementer

Direktørmøde 5. februar, (lukket for tilmelding)


HR-konference 7. februar


Repræsentantskabsmøde og Årsmøde 23.-25. april, (tilmelding fra 5. marts)


 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev