Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev august 2013

 

 

 
 
 
 

En faglært uddannelse fører fortsat til job

En netop offentliggjort undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at ledigheden nu også rammer nyuddannede faglærte.

De seneste år har en faglært uddannelse ellers været stort set lig med jobgaranti. Og det er selvfølgelig trist, at ledigheden nu breder sig også blandt de nyuddannede faglærte. Men lad os mane til besindighed og holde fast i, at en faglært uddannelse stadig er en sikker vej til beskæftigelse for et ungt menneske.

Ser man på tallene, viser de med al tydelighed, at de faglærte unge trods konjunkturerne kommer langt  hurtigere i beskæftigelse set i forhold til fx lærere, sygeplejersker eller akademikerne. Så lad os endelig ikke skræmme vores unge til at fravælge en faglært uddannelse – vi har brug for jer.

/Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne.

 

 

Resultatlønkontrakter

Der er blevet udarbejdet ny bemyndigelse til at indgå resultatlønkontrakter.


Læs mere

 

 

Hjælp os til at gøre nyhedsbrevet endnu bedre

DE-B's elektroniske nyhedsbrev er nu udkommet 6 gange, og tiden er inde til at gøre status og få mere viden om, hvad I læsere synes om det.

Besvar venligst nedenstående læserundersøgelse – og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bog og Idé på 250 kroner.  Så kan vi i redaktionen blive klogere på, hvad I som læsere gerne vil læse mere om -  eller mindre. På forhånd tak.


Deltag i læserundersøgelsen her

 

 

 

 

Sølv og bronze til de danske deltagere ved WorldSkills

Der blev leveret flotte danske resultater ved VM i Leipzig i juli. Murer Mathias Nielsen fra Mejrup vandt sølv ved WorldSkills, og vognmaler Mathias Bliksted Vigsøe Frimor fra Frøstrup vandt bronze. Vognmaleren blev desuden best of nation. Herudover fik Danmark hele ni medallions of excellence.


Læs mere

 

 

Bliv nomineret til Årets Bestyrelse

Dagens Dagsorden samler på indstillinger til kåringen af Årets Offentlige Bestyrelse 2013.


Læs mere

 

 

Brobygning til uddannelse for unge kontanthjælpsmodtagere

Arbejdsmarkedsstyrelsen har afsat 130 millioner kroner til 12 brobygningsprojekter, der er målrettet unge, der ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Målet med projektet er at få 450 ledige i gang med en erhvervsuddannelse. 28 erhvervsuddannelsesinstitutioner er med i projektet.


Læs mere

 

 

Årets Offentlige Bestyrelseskonference

Konferencen "Small is Beautiful, Big is Powerful” om fusioner og samarbejde i offentlige virksomheder er nu åben for tilmelding.

3. oktober afholdes Årets Offentlige Bestyrelseskonference. Konferencen sætter fokus på de samarbejder og fusioner, der skaber fremtidens institutionsstruktur. Konferencen er fra kl. 9.00 til kl. 16.00 i loungerne på Brøndby Stadion.

Det er Dagens Dagsorden, der afholder konferencen.


Læs mere

 

 

Nyt kodeks forbedrer ungdomspolitikeres adgang til ungdomsuddannelserne

Det skal være lettere for samfundsengagerende ungdomsorganisationer at få adgang til landets uddannelsesinstitutioner. Et nyt kodeks skal gøre det nemmere for de politiske ungdomsorganisationer at komme i dialog med eleverne. Initiativet skal styrke uddannelsesstedernes demokratiske rolle i samfundet.


Læs mere

 

 

Ny bog

Med Hånd og Ånd - om arbejdsmarkedet og uddannelse


Læs mere

 

 

Nyt webforum om bestyrelsesarbejde

Få inspiration og spændende tilbud om udvikling af bestyrelsesarbejdet i offentlige bestyrelser.


Læs mere

 

 

 
 
 

Arrangementer

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev