Klimacases

10 klimacases skal gøre den grønne omstilling mere håndgribelig

Nyhed

Hvordan arbejder en smed, en tjener, en mejerist og en datatekniker med grøn omstilling? Det har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier sat sig for at finde ud af ved at besøge 10 virksomheder, der hver dag arbejder for at gøre verden lidt grønnere, end den var i går.

Gennem 10 klimavirksomhedscases har vi forsøgt at gøre den grønne dagsorden mere håndgribelig og så konkret som muligt for eleverne på ungdomsuddannelserne.

De 10 cases indeholder interviews med nøglepersoner i virksomhederne, som hver dag gør både små og store ting for at bidrage til den grønne omstilling - men vigtigst af alt fortæller interviewpersonerne konkret, hvad og hvordan de gør. Det kan være lige fra at sætte mindre tallerkener på buffetten for at undgå madspild til at sælge stålbjælker lavet af genbrugsstål eller lave skrottet plast om til nye produkter fx stole.  

Med de 10 cases får vi et kig ind i vidt forskellige brancher. Brancher som på vidt forskellig vis kan mindske CO2 aftryk, konkurrere og inspirere med deres løsninger.

Du kan se et udsnit af casematerialet her:

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Klimavirksomhedscasene er lavet med henblik på, at de kan bruges som læringselement i undervisningen på erhvervsskoler- og gymnasier og har til formål at gøre det håndgribeligt for eleverne, hvordan de kan arbejde med grøn omstilling med deres fag. 

De 10 virksomheder
  • Arkitekthuset NORD
  • ELSK
  • Give Steel
  • IBF
  • IKEA 
  • Kemp & Lauritzen 
  • Letbek 
  • NATURLI'
  • Siemens
  • Sinatur Hotel og Konference

Lærere fra erhvervsskolerne har været med på alle 10 virksomhedsbesøg og har bidraget med undervisningsideer til, hvordan den enkelte virksomhed kan anvendes i det fag, de underviser i. Ud over undervisningsideer og videointerviews er der vedlægt baggrundsinformationer om virksomhederne, det kan fx være et ESG-regnskab eller en præsentation, som lærerne fik under virksomhedsbesøget.

De 10 virksomheder er udvalgt, fordi de bidrager til ressourcereduktioner og har en strategi for, hvorledes de kan og vil bidrage til den grønne omstilling fx ved at inddrage SDG, CSR eller ESG. Virksomhederne arbejder cirkulært, dokumenterer egne reduktioner i relation til det specifikke forretningsområde og/eller er miljøcertificeret inden for eget felt. 

Klimacaseprojektet er lavet med støtte fra Villumfonden. Du kan finde de 10 cases her, som du frit kan bruge i din undervisning:

Klimacases

Mangler du inspiration til undervisningsforløb, som styrker erhvervsskoleelevers klimahandlekompetencer? 10 danske virksomheder, som har tænkt bæredygtighed helt ind i kernen af deres forretning, har stillet sig til rådighed som cases, elever på...

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent