Ændring af lov om folkeskolen, lov om kommunal indsats for unge under 25 år m.m.

DEG-L høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne (DEG-L) takker indledningsvist for muligheden for at afgive høringssvar i forbindelse med ovenstående høring.

Angående tidlig indsats i forhold til ordblindhed
DEG-L mener, at det er vigtigt, at alle elever får den hjælp og støtte, som de har behov for i forhold til deres faglige udvikling. Derfor bakker DEG-L op om, at den tidlige indsats i forhold til ordblindhed styrkes.

Angående afskaffelse af begrebet ikkeuddannelsesparat
DEG-L finder det positivt, at begrebet ’ikkeuddannelsesparat’ foreslås afskaffet og erstattet med begrebet ’parat til andre uddannelsesaktiviteter m.v. end gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser’, da dette flytter fokus fra, hvad eleven ikke kan, til det, som eleven har mulighed for.

Angående forsøg med fleksibel lokation for brobygning og forsøg med rammerne for timetallet til brobygning
DEG-L har sammen med Efterskoleforeningen rettet henvendelse til Børne- og Undervisningsministeriet om, at der er en række barriere i bestemmelserne om brobygning, som står i vejen for meningsfulde og sammenhængende brobygningsforløb. Med den foreslåede forsøgsordning bliver det muligt at overkomme disse barrierer. Dette vil DEG-L gerne kvittere for.

Angående afskaffelsen af elevplanerne og indførelsen af en meddelelsesbog, der rummer få, væsentlige fokuspunkter og skal indgå i den løbende dialog mellem skole og hjem
DEG-L finder det positivt, at meddelelsesbogen, der foreslås som erstatning for elevplanerne, fortsat kommer til at indeholder elementer, som handler om elevens uddannelsesplaner.

Foruden ovenstående har DEG-L ingen yderligere bemærkninger.

Kontakt

Portræt af Mie Hovmark

Mie Hovmark

Chefkonsulent og teamkoordinator - eud & eux