Forslag til epidemiloven

DEG høringssvar

DEG mener, at der i tilknytning til afsnittet om restriktioner for forbud mod brugen af eller adgangen til offentlige og private dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, § 33 og § 34, forudsættes det, at der i forslaget sikres, at ressortministeriet for uddannelsesområder kan fastsætte bestemmelser, der sikrer, at regler på uddannelsesområdet fastsættes under hensyntagen til, at den enkelte elev/studerende/kursist kan fuldføre sin uddannelse som oprindeligt planlagt.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) takker for muligheden for at afgive høringssvar over udkast til forslag til lov om epidemier m.v.

Ligeledes ser DEG gerne, at ”uddannelsesinstitutioner” indsættes i samme linje som ”… økonomiske hjælpepakker til berørte virksomheder, lønmodtagere, selvstændigt erhvervsdrivende m.fl., som oplever omsætningsnedgang…” i bemærkningerne til loven på s. 84 i afsnit: 2.10.2. Sundheds- og Ældreministeriets overvejelser og den foreslåede ordning, således afsnittet vil se ud på følgende måde: ”Det bemærkes, at den foreslåede ordning ikke er til hinder for, at der fortsat vil kunne indgås politiske aftaler og lignende, som bl.a. indeholder økonomiske hjælpepakker til berørte virksomheder, lønmodtagere, selvstændigt erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner m.fl., som oplever omsætningsnedgang som følge af foranstaltninger efter lovforslaget. Der henvises i øvrigt til afsnit 7.1.4 om grundlovens § 73, den foreslåede § 60 og bemærkningerne hertil.”

Derudover har DEG ikke yderligere bemærkninger til høringen.

Kontakt

Thomas

Thomas Kurz Ankersen

Chefkonsulent - jura & organisation