Vindere DM i Erhvervscase 2023

Kristine, Louise og Malene fra Handelsgymnasiet Vestfyn har vundet Årets DM i Erhvervscase 2023, som blev afholdt i Børssalen den 20. september 2023.

HHX-elever imponerede både dommere og virksomheder ved DM i Erhvervscase 2023

Pressemeddelelse

Elever fra HHX-gymnasier i hele landet konkurrerede i dag om at blive kåret som landets mest talentfulde, da der blev afholdt finale i DM i Erhvervscase hos Dansk Erhverv i København.

Der var ikke mangel på gode idéer, kreativitet og grundigt analysearbejde, da de seks HHX-hold, som var gået videre til finalen i DM i Erhvervscase, præsenterede deres forretningsidéer for dommerne.

Årets case var optikerkæden Louis Nielsen, som eleverne skulle komme med skarpe forretningsstrategier til. Ifølge dommerformanden Sune Carlsen, bæredygtighedschef hos Imerco, var det marginaler, der gjorde udfaldet:

- Niveauet har været skyhøjt. Dommerne måtte pudse deres briller en ekstra gang, idet alle hold havde nogle virkelig unikke og spændende forretningsideer med.

- Sune Carlsen, Imerco og dommerformand

Det blev Kristine, Louise og Malene fra handelsgymnasiet Vestfyn, som fik overbevist dommerne om, at deres AI-løsning, der skal reducere arbejdsmængden for optikere og imødekomme manglen på arbejdskraft i branchen, var den skarpeste idé. Derfor gik de fra dagens konkurrence med guldpokalen.

Dansk Erhverv, som står bag DM i Erhvervscase sammen med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier var også imponerede over det høje faglige niveau.

Det her er noget af det helt geniale ved HHX. I lærer at udvikle jeres evner indenfor det digitale og det entreprenante ift. udviklingen af rigtige forretninger. Jo mere i møder praksis fra erhvervslivet – jo bedre. Og vi ved, at de virksomheder, der stiller sig til rådighed som case i DM i Erhvervscase værdsætter de inputs og idéer, som I giver dem. 

- Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv

Ved kåringen fik alle seks finalisthold også motiverende ord med fra børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen fra Venstre.

I er et forbillede for jeres kammerater, og I er med til at sætte et vigtigt fokus på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Jeg bliver altid helt rørt, når jeg hører unge mennesker kaste sig ind i en kamp, og så når helt hertil. Jeg glæder mig også over, at I finalister kommer fra hele landet. Det vidner om, at vi har dygtige, unge mennesker i hele Danmark.

- Anni Matthiesen, undervisningsordfører i Venstre

DM i Erhvervscase

DM i Erhvervscase afholdes af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i samarbejde med Dansk Erhverv og er en årlig landsdækkende konkurrence, der sætter fokus på handelsgymnasiets, HHX's, særlige profil som en erhvervsrettet gymnasial uddannelse. Læs mere om DM i Erhvervscase her:

PureGym
Danmarksmesterskab

DM i Erhvervscase er en årlig, landsdækkende konkurrence, hvor landets HHX-elever dyster om titlen som Danmarksmester. Det er en konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i den erhvervsrettede gymnasieuddannelse. Alle HHX-gymnasier kan deltage.

Emne

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent