Klimacase Sinatur

Hvordan er en hotelkæde bæredygtig?

Nyhed

Hos Sinatur Hotel og Konference arbejder alle medarbejdere ambitiøst for at give mere tilbage til naturen og hinanden, end de tager. De vil vise, at man som hotelkæde kan gøre rigtig meget for at passe på naturen og hver eneste dag kan træffe ansvarsfulde beslutninger, som har betydning for verden omkring os.

Undervisere og elever fra erhvervsskoler- og gymnasier var i sidste uge på besøg hos Sinatur hotel og konference for at høre mere om, hvordan man får medarbejdere og gæster med på en grøn forandringsrejse, og hvordan man får sat den grønne barre højt. 

Virksomheden ønsker at rykke fra tanke til handling og har sat sig nogle ambitiøse 2030 mål, som de gerne vil inspirere andre med. Derfor har de stillet sig til rådighed som klimacase for eleverne på erhvervsskolerne. 

På Sinatur er det i høj grad medarbejderne, der sikrer, at Sinaturs ambition om at tage ansvar for naturen lever og hele tiden udvikles i alle hjørner af de seks hoteller - lige fra reception, køkken og til housekeeping.

Sinaturs 2023 mål
  • Vi køber kun danske fødevarer
  • Alle produkter er certificerede og fra bæredygtige virksomheder
  • Vi tager ansvar på biodiversiteten
  • Vi er affaldsfrie, vi genbruger og genanvender alt
  • Vi er CO2-positive
  • Vi bruger vand med omtanke
  • Vi er en inspirerende, mangfoldig og inkluderende arbejdsplads, som vores medarbejdere er glade for og stolte af
  • Vi deler vores begejstring

Under besøget fik undervisere og elever præsenteret, hvordan medarbejderne i køkkenet arbejder med at udvikle sæsonbaserede menuer, indkøbe lokale og økologiske råvarer, og mindske vandforbrug og madaffald. I køkkenet vejer man fx mængden af rester, som kommer retur til køkkenet efter gæsternes måltid, så medarbejderne kan følge med i om deres tiltag, som fx at bruge mindre tallerkener på buffeten, så gæsterne ikke tager så store portioner, virker.

Kent, som er kok, og Nick, som er tjener, fortalte også om, hvordan det nogen gange kan være dilemmafyldt at arbejde med bæredygtighed. For eksempel kan det være svært at vælge mellem en økologisk vare eller en lokal produceret råvare af god kvalitet. Hvilket hensyn vejer tungest? Et æble der er økologisk og transporteret langt eller et konventionelt æble, der er produceret lokalt, hvor transporten stort set ikke belaster klimaet?

Derfor er medarbejdere og ledere hos Sinatur meget klare i spyttet omkring, at der ikke findes en facitliste, hvorfor målet er at handle så ansvarligt som muligt, fortalte Louise, som er hoteldirektør på Sinatur hotel Storebælt. 

Besøget hos Sinatur munder ud i 5 videointerviews og materialer, som skal vise elever på hhx, htx og eud, hvordan man kan arbejde bæredygtigt på den anden side af sin uddannelse og på tværs af fagligheder.

Klimacasen om Sinatur bliver tilgængelig på www.deg.dk, hvor der i løbet af 2023 udgives yderligere 9 klimacases om virksomheder, som arbejder ambitiøst med bæredygtighed. Projektet og udviklingen af de 10 cases er støttet af Villumfonden.

Næste virksomhedsbesøg er torsdag den 30. marts, hvor plastvirksomheden Letbek skal gøre os klogere på, hvordan de arbejder med bæredygtighed.