Kommunale særlige grundskoler for børn og unge (Ukraine)

DEG høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) takker for muligheden for at afgive høringssvar. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har følgende bemærkninger til ovenstående høring.

Indledningsvis finder DEG det positivt, at det med loven gives mulighed for at oprette særlige grundskoler for børn og unge, der er fordrevet fra Ukraine. DEG finder det vigtigt, at ungdomsuddannelsesinstitutioner kan inddrages i et samarbejde herom, herunder kan bidrage til opfyldelsen af de særlige grundskolers formål samt slutmål og delmål.

Med hensyn til den ønskede ændring i lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse, bakker DEG op om at erhvervsskolerne efter overenskomst, med en eller flere kommunalbestyrelser kan varetage undervisning af elever i 7.-9. og 10. klasse med ophold efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, jf. folkeskolelovens § 22 a, stk. 1.

Ligeledes støtter DEG at institutionerne efter anmodning fra kommunalbestyrelser kan stille tilrådeværende ledig kapacitet rådighed i det omfang det er muligt, samt at finansieringen underlægges reglerne om indtægtsdækkende virksomhed.

DEG vil opfordre til, at dette kan foregå lokalt og u bureaukratisk, særligt i forbindelse med udfærdigelse af redegørelser af ledig kapacitet, ligesom i forbindelse med afregning for indtægtsdækket virksomhed.  

Kontakt

Thomas

Thomas Kurz Ankersen

Chefkonsulent - jura & organisation