Krav til studieadministrative it-systemer

DEG høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) kvitterer for muligheden for at afgive høringssvar til høring over udkast til bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for almene voksenuddannelser, erhvervsuddannelser, arbejdsmarkedsuddannelser, de gymnasiale uddannelser, forberedende grunduddannelse m.fl.

DEG ønsker at rette opmærksomhed på den toårige periode, hvor systemrevisionen er gyldig for de studieadministrative it-systemer. Institutionerne oplever, at de står alene overfor leverandørerne i tilfælde af, at leverandørerne ikke lever op til nye regler og love, som kommer i løbet af gyldighedsperioden. Derfor efterspørger DEG, at STIL, som udsteder af systemrevisionsbekendtgørelsen, i højere grad fører tilsyn eller foretager kontrol med leverandørerne løbende. Ligesom de i kraft af deres myndighedsrolle sanktionerer leverandørerne, hvis der er uregelmæssigheder.

De enkelte institutioner har generelt ikke de fornødne ressourcer til at følge op på, hvorvidt leverandørerne efterlever samtlige ændringer i gyldighedsperioden. Ligesom institutionerne ikke på samme måde som STIL har mulighed for at sanktionere leverandørerne. Eneste mulighed institutionerne har for at sanktionere er at skifte leverandør, hvilket på nuværende tidspunkt med det eksisterende leverandørmarked er en yderst omkostningstung og tæt på umulig opgave for institutionerne.