Jesper Nielsen

Ny direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Pressemeddelelse

Jesper Nielsen, afdelingschef i Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser i Børne- og Undervisningsministeriet, er blevet ansat som ny direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Ud af et stærkt felt af ansøgere har bestyrelsen for Interessentskabet Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) valgt at indgå kontrakt med Jesper Nielsen som ny direktør i DEG. Jesper tiltræder 1. marts 2022.

Jesper Nielsen fratræder sin nuværende stilling som afdelingschef i Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser i Børne- og Undervisningsministeriet 31. december 2021. Han glæder sig meget til at begynde i DEG.

”Direktørjobbet i DEG er et drømmejob for mig - og jeg glæder mig meget til i samarbejde med skolerne og de to bestyrelser at videreudvikle de erhvervsrettede ungdoms- og voksenuddannelser, som er helt centrale i uddannelsessystemet og for arbejdsmarkedet. Jeg ser meget frem til at starte i jobbet”, siger Jesper Nielsen.

De to formandskaber fra hhv. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne (DEG-L) og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne (DEG-B) har udgjort ansættelsesudvalget, bistået af rekrutteringsbureauet Muusmann.

”Med Jesper har vi fået en stærk kapacitet på det erhvervsfaglige område. Jesper er dybt inde i både erhvervsuddannelserne, voksen- og efteruddannelserne og de erhvervsgymnasiale uddannelser. Jesper er desuden afholdt i erhvervsskoleverdenen, og i alle andre uddannelsessektorer, og vi er sikre på, at Jesper sammen med baglandet og sekretariatet kan bygge de broer, der er brug for i fremtidens uddannelseslandskab”, siger Ole Heinager, formand for DEG-L.

I DEG-B tilslutter formand Lars Goldschmidt sig:

”Vi har et ønske om at sætte nye dagsordener og komme med nye løsninger. Vi ønsker, at DEG får endnu kraftigere politisk gennemslagskraft, og at de erhvervsrettede uddannelser får en helt central position i den grønne omstilling. Med Jesper, er jeg sikker på, vi har fundet den rette person til jobbet.”

Jesper Nielsen har haft en stribe forskellige funktioner i Børne- og Undervisningsministeriet siden 1999. Han har været afdelingschef siden 2017, men valgte i september i år selv at fratræde sin stilling for at søge nye karrieremæssige udfordringer.

Vicedirektør Nina Olsen fortsætter som konstitueret direktør i DEG frem til, at Jesper Nielsen tiltræder.

Kontakt

Pressebillede Ole Heinager

Ole Heinager

Formand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
Billede af formand for DEG-B, Lars Goldschmidt

Lars Goldschmidt

Næstformand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne