Slettefrister i de fællesstatslige systemer

DEG høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier takker for muligheden for at afgive bemærkninger til høring af de statsfinansieret selvejende institutioner vedrørende slettefrister i de fællesstatslige systemer.

Grundlæggende forventer DEG, at Økonomistyrelsen har kompetencerne til at vurdere slettefristerne i de fællesstatslige systemer og har foretaget en fornuftig afvejning af databeskyttelsesforordningens princip om opbevaringsbegrænsninger og behovet for opbevaring af oplysninger. Dertil mener DEG, at det er et godt udgangspunkt med kortest muligt fastsatte slettefrister for løn- og ansættelsesdata, under hensyntagen til bogføringsloven.

DEG vil bemærke, at erhvervsskolerne kan modtage fakturaer indeholdende meget personlige oplysninger f.eks. fra psykologer og lignende, f.eks. i forbindelse med specialpædagogisk støtte m.fl. Det stiller skolerne i en vanskelig situation ift. at leve op til reglerne i databeskyttelsesforordningen og samtidig opbevare disse fakturaer i økonomisystemer. Samtidig gør DEG opmærksom på, at Økonomistyrelsens centralt fastsatte slettefrister ikke giver mulighed for lokale tilpasninger og at det for uddannelsesinstitutioner kan være nødvendigt med uddannelsesspecifikke tilpasninger.

Sluttelig finder DEG det uklart, hvilke visse oplysninger om medarbejdere, der er omfattet af beskrivelsen i fodnote 2 under slettefristen for Statens BI – Det Lokale Datavarehus, da disse data potentielt kan få betydning for muligheden for at producere visse statistikker.

Kontakt

Trine Simmel Olsen

Trine Simmel Olsen

Økonomikonsulent
29 35 32 42