Tømrer elev bruger skæremaskine

Behov for økonomisk redningskrans til AMU

Nyhed

Sammen med Uddannelsesforbundet og lederne på AMU-centrene har DEG-L sendt en appel til regeringens støttepartier om at holde hånden under AMU-systemet.

Uden flere penge er det ikke muligt at opretholde et landsdækkende og nødvendigt VEU-tilbud til de kortuddannede. Sådan lyder budskabet fra lærere og ledere på AMU i et brev til regeringens støttepartier.

Der er behov for at prioritere AMU på den kommende finanslov.

I brevet bliver der blandt andet peget på, at der er behov for en ekstra regulering af de statslige midler til AMU-centrene. Det skyldes blandt andet øgede udgifter til energi, materialer og udstyr, der ikke kan dækkes af den pris- og lønregulering, der er foreslået i finanslovsforslaget.

”Der er udmeldt en generel p/l regulering på 3,9 pct., hvilket ikke er tilstrækkelig især i forhold til de uddannelser, som har en stor andel af udgifter til energi, materialer og udstyr. Skolerne er således hårdt ramt af inflationen i materiale og energipriser, især skoler der har store udgifter til energi, udstyr og materialer rammes af p-/l reguleringen, hvorfor vi er nødt til at få en pris- og lønregulering, der i højere grad matcher inflationsraten og ikke de 3,9%, der er afsat til P/L-regulering på FFL2023,” fremgår det bl.a. af brevet, som er sendt til Pia Olsen Dyhr, SF,  Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre, og Mai Villadsen, Enhedslisten. 

Læs hele brevet.

Kontakt

Lars Michael Madsen

Lars Michael Madsen

Bestyrelsesmedlem DEG-L og VEU-udvalgsformand

Dokumenter